Hovězí burger US prime s lanýžem

Doba přípravy80 min
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Maso:
2000g
Chuck roll US Prime
800g
Raclette sýr
500g
Comte sýr
20g
Maldon sůl
150g
Lardo špek
600g
Cibule červená
Dresink:g
Víno červené S.S
200g
Majonéza MCH
10g
Lanýžová pasta
5g
Citrónová šťáva
5g
Sůl kamenná
15g
Lanýžový olej
Marinovaná červená cibule:
500g
Červená cibule
300g
Červený vinný ocet
200g
Voda
100g
Cukr krystal
Houska:
1000g
Hladká mouka
20g
Sůl kamenná
25g
Droždí čerstvé
500g
Mléko plnotučné
100g
Vejce
100g
Máslo
20g
Cukr krystal
Sezam
Doplňky:
100g
Rukola
1
Čerstvý lanýž

Postup přípravy

Příprava masa (cca 20 min.):
Do připraveného masa nakrájíme na kostičky špek lardo a vytvarujeme burgery o váze 100 gramů. Maso opečeme na rozpálené pánvi - stupeň propečení (medium). Dochutíme maldonskou solí a čerstvým pepřem.  Maso necháme odpočinout. Na opečené maso položíme plátky sýrů a zaflambujeme flambovací pistolí.
Majonéza (cca 15 min.):
Majonézu vložíme do misky a dochutíme citrónovu šťávou, solí, lanýžovým olejem a lanýžovou pastou. Důkladně promícháme.
Příprava housky (cca 100 min.):
V rendlíku zahřejeme mléko a přidáme droždí (uděláme kvásek). Do kotlíku vložíme mouku, sůl, cukr, vejce, máslo a na závěr kvásek. Mícháme pomocí háku cca 10 minut. Těsto necháme vykynout cca 1,5-2 hodiny. Poté těsto navážíme na 100 g, vytvarujeme malé bochánky a necháme kynout cca 30 min. Bulky potřeme vejcem a posypeme sezamem. Pečeme při 190 stupních cca 15 minut.
Marinovaná červená cibule (cca 40 min.):
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do gastro nádoby. Do rendlíku nalejeme ocet, vodu a přidáme cukr. Nálev necháme zavařit a teplý nálev nalejeme na nakrájenou cibuli. Cibule změkne a bude lahodnější. Necháme marinovat cca 30 min. (nejlépe přes noc, nebo můžeme zapresovat ve vakuovačce), poté cibuli scedíme a můžeme podávat.
Dokončení (cca 10 min.):
Čerstvě upečenou bulku překrojíme napůl a opečeme na másle. Poté bulku potřeme majonézou, vložíme rukolu, maso zapečené se sýrem, nastrouháme čerstvý lanýž. Poté přidáme marinovanou cibuli, druhý kus masa zapečený se sýrem, rukolu, nastrouháme čerstvý lanýž a přiklopíme druhou stranou bulky.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty z hovězího a telecího masa

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je