Opečená bílá klobása v housce, bramborový salát, marinovaná cibule

Doba přípravy30 minut
NáročnostStřední
Počet porcí3

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1000g
Bílá vinná klobása -produkt z Kozomína
100g
Olej rostlinný, řepkový
Marinovaná cibule:
700g
Cibule červená
Nálev:
150g
Voda
250g
Víno červené, suché
150g
Ocet vinný, červený
150g
Cukr krupice
Dresink:
200g
MCH Hořčice plnotučná
200g
MCH Hořčice kremžská
Doplňky:
50g
MCH Bramborový salát
20g
Salát litle gem
Pečivo: 
450g
Houska Pivaska 45 g

Postup přípravy

Příprava cibule (cca 48 hodin): 
Vodu, víno, cukr a červený ocet svaříme  na 50% objemu. Oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou červenou cibuli vložíme do teplého nálevu a necháme vychladnout a marinovat nejméně 24 hodin. Poté cibuli přecedíme.
Příprava dresinku (cca 4 minuty):
Obě hořčice vložíme do misky a metlou vymícháme dohladka. Poté přeložíme do servírovací lahvičky.
Příprava klobásy (cca 8 minut):
Vinnou klobásu si odměříme, navážíme na 100 g díly a ty ztvarujeme do kotouče a propíchneme křížem špejlemi, aby se nám s nimi lépe pracovalo při opékání. Takto připravenou klobásu vložíme na středně zahřátou pánev s malým množstvím oleje a opékáme z každé strany cca 4 minuty. Špejle vyjmeme při servírování.
Příprava doplňku (cca 5 minut):
 Salát rozebereme na jednotlivé listy a pečlivě omyjeme ve studené vodě s ledem.
Dohotovení:
Housku překrojíme podélně na poloviny, řezné strany potřeme dresinkem. Na spodní část rozložíme listy omytého salátu, na které rozložíme bramborový salát. Na něj přeložíme opečenou klobásu, vyjmeme špejle a na klobásu aranžujeme okapanou marinovanou cibuli. Housku přiklopíme a servírujeme.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty z hovězího a telecího masa

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je