Opečená bílá klobása v housce, bramborový salát, marinovaná cibule

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1000g
Bílá vinná klobása -produkt z Kozomína100g
Olej rostlinný, řepkovýMarinovaná cibule:
700g
Cibule červenáNálev:
150g
Voda250g
Víno červené, suché150g
Ocet vinný, červený150g
Cukr krupiceDresink:
200g
MCH Hořčice plnotučná200g
MCH Hořčice kremžskáDoplňky:
50g
MCH Bramborový salát20g
Salát litle gemPečivo:
450g
Houska Pivaska 45 gPostup přípravy
Příprava cibule (cca 48 hodin):
Vodu, víno, cukr a červený ocet svaříme na 50% objemu. Oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou červenou cibuli vložíme do teplého nálevu a necháme vychladnout a marinovat nejméně 24 hodin. Poté cibuli přecedíme.
Příprava dresinku (cca 4 minuty):
Obě hořčice vložíme do misky a metlou vymícháme dohladka. Poté přeložíme do servírovací lahvičky.
Příprava klobásy (cca 8 minut):
Vinnou klobásu si odměříme, navážíme na 100 g díly a ty ztvarujeme do kotouče a propíchneme křížem špejlemi, aby se nám s nimi lépe pracovalo při opékání. Takto připravenou klobásu vložíme na středně zahřátou pánev s malým množstvím oleje a opékáme z každé strany cca 4 minuty. Špejle vyjmeme při servírování.
Příprava doplňku (cca 5 minut):
Salát rozebereme na jednotlivé listy a pečlivě omyjeme ve studené vodě s ledem.
Dohotovení:
Housku překrojíme podélně na poloviny, řezné strany potřeme dresinkem. Na spodní část rozložíme listy omytého salátu, na které rozložíme bramborový salát. Na něj přeložíme opečenou klobásu, vyjmeme špejle a na klobásu aranžujeme okapanou marinovanou cibuli. Housku přiklopíme a servírujeme.