Pečená hovězí svíčková s malajským kari a rýžovým crackerem

Doba přípravy90 min
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Maso:
500g
Hovězí svíčková
50g
Olej olivový extra panenský
0,5g
Sůl Maldon
Malajské kari:
10g
Rybí omáčka
7g
Sojová omáčka
50g
Cukr palmový
30g
Limetka (na šťávu)
10g
Koriandr čerstvý
10g
Thajská bazalka čerstvá
5g
Chilli papričky čerstvé
30g
Kokosový krém
10g
Galangal kořen čerstvý
10g
Zázvor čerstvý
5g
Oříšky burské, neslané
2g
Kurkuma čerstvá
10g
Česnek čerstvý
1g
Olej sezamový
10g
Sůl šupinatá
Doplňky:
40g
Ořechy burákové pražené, nesolené
1g
Jedlé květy Sechuan Button
10g
Shiso bylinky
20g
Bambusové výhonky
10g
Petržel listová
1g
Sezam černý
40g
Chléb rýžový cracker

Postup přípravy

Příprava masa (cca 15 minut):
Hovězí svíčkovou podélně nakrájíme na hranoly 5 cm široké, 2 cm vysoké. Opečeme je na pánvi s malým množstvím olivového oleje ze všech stran na stupeň propečenosti "rare". Poté maso pokapeme kvalitním olivovým olejem, ochutíme solí, přeložíme na gastronádobu a necháme odležet při teplotě 60°C asi 4 minuty. Při servírování odkrajujeme pravidelné porce široké 2 cm.
Příprava oříšků (cca 15 minut):
Nesolené burské oříšky vložíme do pekáče s pečicím papírem a rozpečeme do nazlátlé barvy. Poté část vymixujeme do pasty, kterou přidáme do kari, druhou část rozdrtíme na hrubší kousky cca 2 mm velké, které použijeme při servírování.
Příprava malajského kari (cca 45 minut):
Čerstvý galangal, česnek, zázvor a kurkumu oloupeme na nakrájíme nahrubo. Chilli papričky nakrájíme na kolečka. Spodní část koriandru a bazalky použijeme do pasty. Otrhané lístky překrájíme na nudličky, použijeme je při servírování. Všechny suroviny vložíme do mixéru a vymixujeme do hladké pasty, kterou zlehka orestujeme, zalijeme  kokosovým mlékem, přidáme palmový cukr, pastu z burských oříšků a krátce opovaříme. Konzistence je hustě tekoucí. Nakonec dochutíme rybí omáčkou, sojovou omáčkou, limetkovou šťávou, sezamovým olejem a solí.
Příprava doplňků (cca 5 minut):
Bambusové výhonky nakrájíme na malé kousky asi 2mm velké. Omyté listy petržele nakrájíme na jemné nudličky.
Servírování:
Na teplý talíř na pravou stranu přeložíme řez pečené svíčkové, na levé straně lžící vytvarujeme slzu z kari, do jehož středu naaranžujeme kousky bambusových výhonků, arašídů, nudličky petržele, koriandru a semínka sezamu. Pokrm doplníme shiso bylinkou a linkou z tyčinek květu sechuan button.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty z hovězího a telecího masa

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je