Smažený vídeňský řízek s lehkým bramborovým salátem

Doba přípravy150 minut
NáročnostStřední
Počet porcí3

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Maso:
2000kg
Telecí kýta
20g
Sůl kamenná
Na obalení:
250g
Mouka hladká
350g
Vejce
300g
Strouhanka
500g
Přepuštěné máslo (na smažení)
Salát:
2000g
MCH Brambory Grenaille předvařené
30g
Sůl kamenná
150g
Cibule červená
60g
Hořčice plnotučná
20g
Cukr moučkový
0,5g
Pepř černý, mletý
200g
Okurka sterilovaná
25g
Cukr krupice
Ochucený vývar:
200g
Hovězí vývar, vlastní výroba
100g
Ocet jablečný
50g
Olej slunečnicový
25g
Cukr krupice
10g
Sůl kamenná
Doplňky:
50g
Salát Polníček
500g
Citron

Postup přípravy

Příprava řízku (cca 20 minut): 
Plátky telecí kýty o hmotnosti 200g naklepeme přes potravinovou foĺii dotenka (cca 5mm). Poté maso osolíme z obou stran a obalíme nejdříve v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec v prosáté strouhance z bílého pečiva. Smažíme v předehřátém přepuštěném másle na 170°C těsně před servírováním dozlatova.
Příprava salátu ( cca 2 hodiny): 
Studené grenaile nakrájíme na plátky asi 5 mm silné a vložíme do misky. Přidáme okurky nakrájené na půlkolečka cca 2mm silné, hořčici, na půlkolečka nakrájenou červenou cibuli,čerstvě  mletý pepř, sůl a zalijeme ho silným horkým ochuceným hovězím vývarem. Krátce promícháme a necháme odležet.
Servírování:
Na teplý talíř přeložíme chladný bramborový salát, přes který servírujeme dozlatova usmažený teplý řízek. Pokrm doplníme citronem a polníčkem.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty z hovězího a telecího masa

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je