Telecí saltimbocca s krémovým risottem

Doba přípravy45 min
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Maso:
2500g
MCH Telecí pečeně
100g
MCH Prosciutto crudo
30g
MCH Šalvěj čerstvá
150g
Máslo 82%
500g
Víno bílé
20g
Sůl kamenná
5g
Pepř černý, celý
Risotto:
700g
MCH Rýže arborio
150g
Šalotka
150g
Olej olivový extra panenský
20g
Sůl kamenná
500g
Vývar kuřecí (vlastní výroba)
250g
Víno bílé
250g
Máslo 82%
150g
Parmezán Regiano
0,5
Chips ze šalvěje
0,5
Jedlé květy

Postup přípravy

Příprava masa (cca 15 minut):
Telecí pečeni odblaníme a nakrájíme na plátky cca 1,5 cm vysoké (porce cca 200 g). Na plátky telecího masa klademe lístek šalvěje a zabalíme do plátku šunky. Osolíme, opepříme a opečeme z obou stran. Výpek z masa zastříkneme bílým vínem a zjemníme máslem.
Příprava rizota (cca 25 minut):
Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na olivovém oleji dosklovata. Nasypeme na ni rýži a opět restujeme. Pak ji zalijeme bílým vínem a krátce odvaříme. Poté ho zalijeme předem připraveným horkým kuřecím vývarem. Dochutíme solí. Za občasného míchání vaříme na mírném stupni asi 20 minut. Rýže musí být naměklá, na povrchu šlemovitá. Konzistence rizota je hustě tekoucí. Nakonec vmícháme kostky vychlazeného másla. Tím rizoto zjemníme a zároveň zahustíme (hustotu rizota regulujeme vývarem). Při servírování pokrm doplníme osmaženými lístky šalvěje a jedlými květy.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty z hovězího a telecího masa

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je