Tortilla plněná hovězím masem a fazolemi 

Doba přípravy2.5 hod
NáročnostLehká
Počet porcí2

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
100g
Olej slunečnicový
750g
Hovězí maso přední
400g
Cibule žlutá
40g
Česnek čerstvý
50g
Metro Chef rajčata drcená
0,5g
Zázvor mletý
0,5g
Koriander mletý
0,5g
Kardamon mletý
500g
Fazole červené, suché
0,5g
Pepř černý, mletý
300g
Vývar z vaření fazolí
Salát:
75g
Olej slunečnicový
300g
Hlávkové zelí čerstvé, bílé
20g
ARO Cukr krupice
50g
Citron na šťávu
Doplňky:
300g
Pekinské zelí, čerstvé
200g
Rajčata čerstvá
1500g
MC tortillas wraps

Postup přípravy

Příprava náplně (cca 1,5 hodiny):
1. Maso nakrájíme na tenké plátky, promícháme ho s olejem, rybí omáčkou, zázvorem, česnekem a najemno nasekanou oloupanou citronovou trávou a necháme marinovat.
2. Mezitím namočíme rýžové nudle na 30 minut do studené vody.
3. Pak je vložíme do vroucí vody a vaříme cca 3 minuty.
4. Poté je scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a rovnou rozdělíme do velkých misek.
5. Očištěný ledový salát nakrájíme na tenké proužky, mrkev na tenké nudličky a bylinky posekáme nahrubo.
6. V rozpálené pánvi opečeme zprudka hovězí maso tak, aby se zatáhlo, ale přitom uvnitř zůstalo růžové.
7. Stáhneme ho z pánve.
8. Do misky k nudlím pak přidáme nakrájenou zeleninu, klíčky, bylinky, maso, zalijeme teplou omáčkou nuoc cham a nakonec zasypeme praženými oříšky.
Příprava salátku (cca 10 minut):
Největší kouzlo vietnamské kuchyně spočívá v lehkosti – patří k nejzdravějším na světě. Mraky čerstvých bylinek podporují trávení a startují metabolismus, a proto jsou všichni Vietnamci tak štíhlí. Měli bychom se od nich více inspirovat.
Příprava tortilly (cca 3 minuty):
Tortillu opečeme na suché pánvi z obou stran, povrch se nám lehce zabarví dohněda a tortilla změkne.
Servírování:
Tortillu potřeme trochou omáčky z masa a fazolí, na střed klademe na nudličky nakrájení pekinské zelí, překrájená rajčata, směs masa a fazolí a zabalíme. Při balení musíme tortillu dobře utáhnout.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty z hovězího a telecího masa

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je