Tortilla plněná hovězím masem a fazolemi
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
100g
Olej slunečnicový750g
Hovězí maso přední400g
Cibule žlutá40g
Česnek čerstvý50g
Metro Chef rajčata drcená0,5g
Zázvor mletý0,5g
Koriander mletý0,5g
Kardamon mletý500g
Fazole červené, suché0,5g
Pepř černý, mletý300g
Vývar z vaření fazolíSalát:
75g
Olej slunečnicový300g
Hlávkové zelí čerstvé, bílé20g
ARO Cukr krupice50g
Citron na šťávuDoplňky:
300g
Pekinské zelí, čerstvé200g
Rajčata čerstvá1500g
MC tortillas wrapsPostup přípravy
Příprava náplně (cca 1,5 hodiny):
1. Maso nakrájíme na tenké plátky, promícháme ho s olejem, rybí omáčkou, zázvorem, česnekem a najemno nasekanou oloupanou citronovou trávou a necháme marinovat.
2. Mezitím namočíme rýžové nudle na 30 minut do studené vody.
3. Pak je vložíme do vroucí vody a vaříme cca 3 minuty.
4. Poté je scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a rovnou rozdělíme do velkých misek.
5. Očištěný ledový salát nakrájíme na tenké proužky, mrkev na tenké nudličky a bylinky posekáme nahrubo.
6. V rozpálené pánvi opečeme zprudka hovězí maso tak, aby se zatáhlo, ale přitom uvnitř zůstalo růžové.
7. Stáhneme ho z pánve.
8. Do misky k nudlím pak přidáme nakrájenou zeleninu, klíčky, bylinky, maso, zalijeme teplou omáčkou nuoc cham a nakonec zasypeme praženými oříšky.
2. Mezitím namočíme rýžové nudle na 30 minut do studené vody.
3. Pak je vložíme do vroucí vody a vaříme cca 3 minuty.
4. Poté je scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a rovnou rozdělíme do velkých misek.
5. Očištěný ledový salát nakrájíme na tenké proužky, mrkev na tenké nudličky a bylinky posekáme nahrubo.
6. V rozpálené pánvi opečeme zprudka hovězí maso tak, aby se zatáhlo, ale přitom uvnitř zůstalo růžové.
7. Stáhneme ho z pánve.
8. Do misky k nudlím pak přidáme nakrájenou zeleninu, klíčky, bylinky, maso, zalijeme teplou omáčkou nuoc cham a nakonec zasypeme praženými oříšky.
Příprava salátku (cca 10 minut):
Největší kouzlo vietnamské kuchyně spočívá v lehkosti – patří k nejzdravějším na světě. Mraky čerstvých bylinek podporují trávení a startují metabolismus, a proto jsou všichni Vietnamci tak štíhlí. Měli bychom se od nich více inspirovat.
Příprava tortilly (cca 3 minuty):
Tortillu opečeme na suché pánvi z obou stran, povrch se nám lehce zabarví dohněda a tortilla změkne.
Servírování:
Tortillu potřeme trochou omáčky z masa a fazolí, na střed klademe na nudličky nakrájení pekinské zelí, překrájená rajčata, směs masa a fazolí a zabalíme. Při balení musíme tortillu dobře utáhnout.