Wafle burger, slanina, cheddar, hořčičná a chilli majonéza s rajčaty, karamelizovaná cibule, kyselá okurka, salát

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
Maso:
1500g
Burger porce 150g ( hov.maso přední, krk)Těsto:
400g
Máslo 82%800g
Vejce800g
Mléko 1,5%200g
Škrob bramborový1000g
Mouka hladká15ks
Sůl kamenná70g
Kypřící prášek do pečiva30g
Sušený granulovaný česnek5g
Koriandr mletý30g
Olej sprej na pečeníDoplňky:
Hořčičná majonéza:
150g
MCH Hořčiče hrubozrnná350g
MCH MajonézaChilli majonéza:
250g
MCH Majonéza30g
Omáčka Sriracha50g
MCH Rajčata drcenáDoplňky:
150g
Cibule červená40g
Olej rostlinný400g
Slanina plátky800g
Sýr cheddar400g
Okurka sterilovaná100g
Salát hlávkový1000g
MCH Bramborové hranolky500g
Olej na smaženíPostup přípravy
Příprava masa (cca 7 minut):
Jednotlivé porce burgeru vložíme na dobře předehřátou pánev s malým množstvím oleje a opékáme z obou stran do stupně propečenosti medium až medium rare. Poté ho necháme odpočinout na teplém místě (cca 60°C cca 4 minuty). Na teplý burger přeložíme plátek sýra a necháme pod salamandrem zapéci.
Příprava těsta (cca 5 minut):
Do kotlíku nalijeme mléko, vložíme vyklepnuté vejce, cukr, sůl, kypřící prášek, prosátou mouku smíchanou s granulovaným česnekem a mletým koriandrem, škrob a promícháme. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a těsto vypracujeme.
Pečení waflí (cca 5 minut):
Stroj na pečení waflí necháme předehřát na 170°C. Poté obě dvě části postříkáme olejem, nalijeme těsto tak, aby pokrylo celou plochu waflovače, přiklopíme a pečeme (cca 5 minut - dle síly waflí).
Příprava hořčičné majonézy (cca 5 min.):
V misce smícháme majonézu s hrubozrnnou hořčicí.
Příprava doplňků (cca (cca 5 min.):
Cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky a orestujeme ji na oleji dosklovita .(případně dosladíme a osolíme) Omyté neoloupané Okurky naplátkujeme, salát řádně v několikrát měněné vodě omyjeme a natrháme. Plátky slaniny opečeme dozlatova.
Příprava chilli majonézy (cca 5 min.):
V misce smícháme majonézu s omáčkou Sriracha a s odkapanými drcenými rajčaty.
Servírování:
Upečené wafle (změklé) lehce prohřejeme, na spodní a vrchní část naneseme hořčičnou majonézu. Spodní část doplníme o plátky sterilované okurky, ogrilovanou slaninu, pak přeložíme burger se sýrem, orestovanou cibulku, chilli majonézu, trhané saláty, a přiklopíme namazanou waflí.. Servírujeme s porcí usmažených bramborových hranolků.