Grilované jehněčí kotletky s tzatziky

Grilované jehněčí kotletky s tzatziky
Doba přípravy30 min
NáročnostStřední
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
800g
jehněčí hřebínek
1
citron
4
stroužky česneku
40ml
olivový olej
oregano 
sůl
1
salátová okurka
500ml
řecký jogurt (10% tuku)
2
stroužky česneku
olivový olej
olivy Kalamata na zdobení
sůl, pepř
citronová šťáva

Postup přípravy

Krok 1
Jehněčí hřebínek nakrájejte na jednotlivé kotlety. Dejte do mísy. Přidejte oregano, drcený nasekaný česnek a olivový olej. Promíchejte, zakryjte a nechte alespoň 30 minut marinovat v chladu.
Krok 2
Okurku nastrouhejte nebo nakrájejte na tenké nudličky. Dejte do cedníku, osolte a nechte vykapat. V míse promíchejte jogurt, okurku, rozdrcený a najemno nasekaný česnek. Výrazně dochuťte citronovou šťávou, solí a špetkou pepře. Servírujte s řeckými olivami.
Krok 3
Z připravených kotletek odstraňte přebytečnou marinádu. Grilujte na přímém žáru na rozehřáté mřížce – z každé strany asi 3 minuty. Grilované kotletky nechte chvíli odpočinout. Osolte, zakápněte citronovou šťávou a ihned podávejte.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty na jehněčí maso
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je