Jehněčí kotletky s máslovými ředkvičkami

Jehněčí kotletky s máslovými ředkvičkami
Doba přípravy60 min
NáročnostStředně těžká
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
800g
jehněčí hřebínek (cca 8 kotlet)
400g
ředkvičky
2
lžíce másla
4
lžíce olivového oleje
4
snítky rozmarýnu
4
stroužek česneku
4
hrsti zelených listů (špenát, rukola, polníček)
sůl
pepř

Postup přípravy

Krok 1
Jehněčí maso očistěte, osušte a ze všech stran důkladně osolte. Rozmarýn a oloupaný česnek nasekejtea promíchejte s olivovým olejem. Vzniklou marinádou potřete jehněčí hřebínek a nechte v chladu odležet.
Krok 2
Po odležení maso zbavte přebytečné marinády a nechte ze všech stran zatáhnout v rozpálené pánvi - z každéstrany asi 2 minuty. Přeneste na plech a dejte dopéct v troubě rozehřáté na 160 °C. Maso propečte na vnitřníteplotu okolo 60–62 0C, vyndejte z trouby a nechte odpočinout.
Krok 3
Ředkvičky zbavte nati, ponechte jen malou část stonku a rozkrojte na polovinu. V rendlíku rozehřejte dvělžíce vody. Přidejte máslo a rozmíchejte metličkou na emulzi. Vložte ředkvičky, osolte a nechte jen mírněprohřát. Podávejte s nakrájenými kotletkami a zelenými listy.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty na jehněčí maso
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je