Jehněčí kýta v bylinkové krustě

Jehněčí kýta v bylinkové krustě
Doba přípravy6 hod
NáročnostStřední
Počet porcí6

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
2200g
jehněčí kýta s kostí
500ml
červené víno
200g
mrkev
150g
pórek
200g
cibule
50g
chemicky neošetřený citron
40g
hořčice
4
stroužky česneku
1
chilli paprička
5g
fenyklová semínka
snítka tymiánu
snítka rozmarýnu
olivový olej
sůl, pepř
250g
toastový chléb
svazek bylin (petržel, pažitka, rozmarýn, tymián)
1
stroužek česneku
50ml
olej

Postup přípravy

Příprava masa:
1. Jehněčí kýtu pomocí ostrého nože odblaníme a maso po celém povrchu posypeme solí, pepřem a fenyklovými semínky.
2. Maso zprudka opečeme na pánvi, přidáme mrkev a pórek nakrájené na větší kousky a krátce orestujeme. Poté vše podlijeme červeným vínem, necháme krátce povařit a přemístíme do pečicí nádoby.
3. Kýtu pokryjeme čerstvým tymiánem a rozmarýnem, přidáme neoloupané stroužky česneku a nasekanou chilli papričku. Na závěr vše lehce zakápneme olivovým olejem.
4. Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 80 °C a pozvolna pečeme přibližně 5 hodin.
Bylinková krusta:
1. Toastový chléb nakrájíme na kostky a necháme je lehce proschnout.
2. Bylinky a česnek nasekáme nahrubo a společně s chlebem a olejem je rozmixujeme v kuchyňském robotu. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Dokončení kýty:
1. Z upečené kýty odebereme bylinky, česnek a chilli papričku. Maso lehce potřeme hořčicí, důkladně je obalíme v bylinkové směsi a posypeme čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou.
2. Vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a krátce zapečeme, aby krusta získala lehce nazlátlou barvu a byla křupavá.
3. Maso nakrájíme na plátky, podlijeme šťávou a podáváme s bramborami pečenými ve slupce a dušenými fazolkami.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty na jehněčí maso
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je