Jehněčí ragú se zeleninou a zakysanou smetanou

Jehněčí ragú se zeleninou a zakysanou smetanou
Doba přípravy2 hod
NáročnostLehká
Počet porcí2

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
400g
jehněčí maso
1
mrkev
1
řapíkatý celer
3
šalotka
sůl, bílý pepř
muškátový oříšek
máslo
bílé víno
listová petržel
1
žloutek
2
lžíce zakysané smetany

Postup přípravy

Krok 1
Na másle necháme zesklovatět nakrájenou šalotku, přidáme na kostky nakrájenou mrkev a řapíkatý celer.
Krok 2
Zastříkneme vínem a necháme skoro všechnu tekutinu odpařit. Vložíme osolené a bílým pepřem okořeněné maso nakrájené na cca 2cm kousky.
Krok 3
Zalijeme vývarem jen do ¾ výšky masa, přihodíme zelenou petrželku (stačí stonky), přiklopíme pokličkou a pomalu dusíme doměkka. Poté zmírníme plamen a dohotovíme omáčku.
Krok 4
Zalijeme vývarem jen do ¾ výšky masa, přihodíme zelenou petrželku (stačí stonky), přiklopíme pokličkou a pomalu dusíme doměkka. Poté zmírníme plamen a dohotovíme omáčku.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty na jehněčí maso
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je