Pastýřský koláč

Pastýřský koláč
Doba přípravy90 min
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
750g
mletého jehněčího masa
500g
brambor (varný typ C)
300g
mrkev
200g
žlutá cibule
100ml
červené víno
100g
máslo
100g
čerstvý hrášek
2
žloutky
100g
čedar
50g
dvojitého rajčatového protlaku
10g
čerstvý tymián
7g
čerstvý česnek
Worcestrová omáčka Lea & Perrins
celý černý pepř, sůl

Postup přípravy

1. Mleté jehněčí maso opražíme nasucho v pánvi. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a cibuli a orestujeme. Pro lepší chuť a jednodušší orestování přidáme trochu másla.
2. Dále přidáme kvalitní dvojitý protlak, česnek a tymián a opět lehce orestujeme.
3. Do takto připravené směsi přidáme originální worcestrovou omáčku. Omáčku lehce svaříme a nakonec přidáme trochu červeného vína. Vše osolíme a pořádně opepříme.
4. Jakmile je směs řádně dochucená, vše promícháme, přidáme čerstvý hrášek a směs přendáme do zapékací nádoby.
5. Uvařené brambory vcelku prolisujeme a dáme vychladit. Do vychlazených brambor přidáme žloutky a sůl a promícháme. Nakonec přidáme najemno nastrouhaný čedar a promícháme.
6. Takto připravenou bramborovou hmotu navrstvíme na připravenou jehněčí směs a koláč zapečeme v troubě předehřáté na 180 °C na cca 15 minut.
Servírování:
Pastýřský koláč servírujeme uprostřed stolu - každý si tak může nabrat podle chuti.
Poznámka:
Pokud nemáte jehněčí maso, pastýřský koláč (neboli v angličtině "Shepherd's pie") je možné připravit také z mletého hovězího masa.
makro Akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty na jehněčí maso
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je