Králičí rolka se špenátovým pyré a jarní zeleninou

Králičí rolka se špenátovým pyré a jarní zeleninou
Doba přípravy3 hod
NáročnostStřední
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
800g
králičí kýta s kostí
400g
špenátový list bez tvrdé části
300g
mladých brambor
150g
kořenová zelenina
100g
brokolice
100g
romaneska
50ml
smetana 30%
40ml
olivový olej
4
malé patizony
4
malé cukety
4
stroužky česneku
2
malé mrkve
1
šalotka
2
větvičky čerstvého tymiánu
sůl, pepř

Postup přípravy

1. Kosti z kýty vaříme společně s kořenovou zeleninou přibližně 2 hodiny.
2. Vývar přecedíme přes gázu a zredukujeme na omáčku.
3. Maso položíme na fólii, rovnoměrně rozklepeme, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a přidáme česnek nakrájený na tenké plátky.
4. Poté maso zabalíme do rolky a pořádně utáhneme. Rolky následně uvaříme doměkka.
5. Po uvaření rolky vyjmeme z vody, vychladíme a vybalíme z fólie. Nakonec je nakrájíme na menší plátky a můžeme je podávat.
Špenátové pyré a zelenina:
1. Špenátové listy spaříme a vysušíme. Šalotku nasekáme nadrobno, přidáme špenátové listy a rychle zamícháme.
2. Ke špenátu přidáme smetanu, důkladně vše rozmixujeme a osolíme.
3. Brokolici, cuketu, romanesco, patizon a mrkve nakrájíme na cca dvoucentimetrové kousky, které lehce opečeme na olivovém oleji a osolíme.
4. Jako přílohu můžeme použít oloupané brambory uvařené v osolené vodě.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty na králičí maso
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je