Chobotnice s cuketovým cous-cous s quinoou, rukolový salátek

Chobotnice s cuketovým cous-cous s quinoou, rukolový salátek
Doba přípravy75 min
NáročnostStřední
Počet porcí1

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
220g
chobotnice
50g
cuketa
80g
cous cous
20g
quinoa
3g
koriandr
10g
bílé víno
16g
citron
3g
máslo
3g
šalotka
0,5g
balsamicového octa
10g
olivový olej
0,3g
celý pepř
0,3g
bobkový list
40g
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
10g
cibule
sůl, pepř

Postup přípravy

1. Chobotnici uvaříme ve vodě spolu s kořenovou zeleninou, vínem, citronem a kořením. Po uvaření necháme vychladnout a nakrájíme na větší kousky.
2. Cuketu si nakrájíme na julienne nudličky, které orestujeme na másle. Cous-cous a quinou zalijeme vařící vodou spolu s citronovou šťávou a olivovým olejem a necháme nabobtnat.
3. Poté rozmícháme metličkou na sypkou směs a vložíme do orestované cukety. Osolíme, opepříme a přidáme nasekaný čerstvý koriandr. Rukolu a šalotku nakrájenou na jemno zastíkneme olivovým olejem a balsamicem, lehce promícháme a hned servírujeme.
4. Nakonec si orestujeme chobotnici na olivovém oleji, kterou osolíme, opepříme.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty na mořské plody
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je