Gratinovaný humr

Gratinovaný humr
Doba přípravy45 min
NáročnostStřední
Počet porcí3

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
2kg
humr 
100g
mrkev
50g
celer
50g
petržel
100g
máslo
70g
hladká mouka
7dl
mléko
3dl
smetana
100g
sýr Parmigiano reggiano
0,2dl
extra panenský olivový olej
muškátový oříšek
bobkový list
sůl Fleur de sel
limetka

Postup přípravy

1. Do velkého hrnce nalijeme do 2/3 vodu, přidáme do ní kořenovou zeleninu, bobkový list a sůl. Vše uvedeme do prudkého varu. Hrnec musí být neustále přikrytý poklicí, aby se v jeho horní 1/3 utvořila pára.
2. V takto připraveném vývaru vaříme humry. Vkládáme je do hrnce po jednom hlavou dolů a po ponoření humra do lázně hrnec ihned opět přikryjeme poklicí.
3. Po cca 2 minutách prudkého vaření stáhneme oheň na minimum, čímž dosáhneme mírného varu. Doba vaření je cca 15 minut na 700 g hmotnosti humra.
4. Takto připravené humry vyjmeme z vývaru, podélně je rozpůlíme, z ocasní části vyjmeme maso a po rozstřihnutí klepet vyjmeme maso i z nich. Maso nakrájíme na menší kousky.
5. Připravíme si bešamelový sos z másla, mouky a mléka. Přidáme smetanu a parmezán.
6. Na pánev si dáme olivový olej, na kterém opečeme vyčištěnou ulitu z humra a maso z humra, které vložíme do této ulity.
7. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem, potřeme bešamelem, posypeme parmezánem a necháme zapéct v salamandru či rozehřáté troubě. Na závěr vše dochutíme limetkou.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty na mořské plody
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je