Grilovaná mušle sv. Jakuba s čínským nudlovým sálátem

Doba přípravy60 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Mořské plody:
500g
Mušle sv. Jakuba, očištěné 
1g
Sůl Fleur de Sel
50g
Olej olivový extra panenský
Salát:
200g
Houby shitake
90g
Cibule lahůdková
10g
Olej sezamový
1g
Sůl Fleur de Sel
60g
Sójová omáčka Kikkoman
40g
Voda (na ochucení)
250g
Pšeničné nudle sušené
500g
Voda (na namočení)
70g
RIOBA Cukr třtinový, hnědý
Doplňky:
300g
Sůl kamenná
100g
Bílky pasterované (podstavec)
Schránky z mušlí sv. Jakuba (dle porcí, samostaně k zakoupení)

Postup přípravy

Příprava mušlí (cca 20 minut):
Od očištěných mušlí sv. Jakuba odtrhneme postranní bílý sval, který je na straně mušle, a osušíme ji. Lehce osolíme a opečeme z obou stran dozlatova cca 1/2 minuty. Opečenou mušli ponecháme na mírném teple cca 60 °C odpočinout (maximálně 2 minuty).
Příprava salátu (cca 30 minut):
Vaječné nudle namočíme do vody o teplotě 48 °C a ponecháme je změknout. Na pánvi s olejem si orestujeme houby shitake krájené na 3 mm plátky (bez nožičky). V misce si rozmícháme třtinový cukr spolu se sójovou omáčkou, sezamovým olejem, špetkou soli a trochou vody. Do dresinku přidáme namočené nudle, orestované shitake, cibulku nakrájenou na jemné nudličky.
Příprava podstavce pro mušli (cca 10 minut):
Schránky z mušlí musíme před použitím pečlivě omýt a 5 minut vyvařit v teplé vodě. Sůl a bílky (příp. vodu) společně promícháme v jemnou hmotu, ze které pak lžící tvarujeme podstavce, na něž umístíme schránky mušlí s pokrmem.
Servírování:
Salátek naaranžujeme do skořápek mušlí, na něj poté položíme opečenou mušli sv. Jakuba. 
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na mořské plody

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je