Grilované kalamáry s curry majonézou, salátem a bagetou

Grilované kalamáry s curry majonézou, salátem a bagetou
Doba přípravy40 min
NáročnostVelmi Lehká
Počet porcí8

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1200g
čištěné chlazené kalamáry
80g
citron
25g
madras curry
400g
majonéza
200g
červená cibule
3g
kamenná sůl
200g
salát rukola
1200g
bageta

Postup přípravy

Předpříprava kalamár (cca 30 minut):
1) Osušíme je ubrouskem, tělo oddělíme od hlavy s chapadly.
2) Z hlav vykrojíme oči a z chapadel vydloubneme chrupavkovité zuby.
3) Z těla kalamár prsty jednoduše vytahneme chrupavkovitou pateřní kost a tělo následně podélně rozpůlíme.
4) Vnitřek těla osušíme utěrkou a nařízneme na povrchu pro dekoraci a snažší konzumaci na drobné kostičky.
5) Poté krájíme porce. Chapadla z kalamár taktéž použijeme.
6) Nakrájené kalamáry ogrilujeme na 10 vteřin a poté je osolíme a zakapeme olivovým olejem. jednotlive porce ještě překrájíme na menší kusy.
Příprava majonézy (cca 5 minut):
V míse smícháme majonézu s curry, najemno nakrájenou cibulkou, na nudličky nastrouhanou citronovou kůrou a citronovou šťávou.
Příprava bagety (cca 5 minut):
Pečenou bagetu rozkrojíme na poloviny a ogrilujeme.
Servírování:
Na talíř přeložíme ogrilovanou bagetu s kalamáry, doplníme salátem rukola a dresinkem. K pokrmu můžeme servírovat i bramborové chipsy.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty na mořské plody
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je