Humr s estragonovou omáčkou a pappardelle

Humr s estragonovou omáčkou a pappardelle
Doba přípravy45 min
NáročnostStřední
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
800g
humr 
500g
vařené těstoviny pappardelle
300ml
suché bílé víno
400ml
kuřecí vývar
300ml
Crème fraîche
150g
kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
200g
šalotka
20g
nesolené máslo
polníček
estragon
mořská sůl
bílý pepř

Postup přípravy

1. Z kořenové zeleniny a vody si připravíme vývar, ve kterém uvaříme humra. Doba přípravy je 15 minut.
2. Humra z vývaru vyjmeme, rozstřihneme a z ocasu a klepet vyjmeme maso. Prázdnou schránku vyčistíme a použijeme jako ozdobu k dozdobení celkového pokrmu.
3. V kastrolku na mírném ohni rozpustíme máslo, do nějž přidáme jednu nakrájenou šalotku. Za stálého míchání přivedeme k varu. Tekutina nám pozvolna zhoustne, přilijeme do ní vývar a bílé víno.
4. Opět necháme tekutinu za stálého míchání zredukovat, přidáme Crème fraîche, estragon a mořskou sůl s bílým pepřem. Do omáčky přidáme maso z humra.
5. Takto připraveného humra servírujeme na talíř na hnízdo s pappardelle a dozdobíme jej polníčkem a prázdnou schránkou humra.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty na mořské plody
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je