Humr thermidor

Humr thermidor
Doba přípravy30 min
NáročnostLehká
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
2ks
uvařený humr 
60g
máslo
1ks
šalotka
25g
hladká mouka
300ml
mléko
1,5
lžičky nakrájeného čerstvého krblíku
1
lžička nakrájeného čerstvého estragonu
1,5
lžičky nakrájené petrželky
2
lžičky dijonsklé hořčice
6
lžic suchého bílého vína
3
lžíce smetany ke šlehání
4
lžíce nastrouhaného parmezánu
citron
sůl, pepř

Postup přípravy

1. Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Humrům vykroutíme hlavy, klepeta odlomíme, přelámeme a vybereme maso.
2. Ostrým nožem humry rozpůlíme po délce a odstraníme z nich vnitřnosti. Humří maso vybereme a odložíme. Prázdné poloviny krunýře opláchneme a osušíme papírovými utěrkami. Maso nakrájíme na plátky silné 2 cm.
3. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme šalotku a opékáme ji 4–5 minut doměkka. Zaprášíme ji moukou a za stálého míchání zahříváme 2 minuty.
4. Hrnec odstavíme a omáčku postupně zředíme mlékem. Hrnec vrátíme na oheň, omáčku za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Zmírníme oheň, do omáčky vmícháme bylinky a hořčici a osolíme ji a opepříme.
5. Hrnec odstavíme a do omáčky všleháme víno a smetanu. Hrnec poté vrátíme na plotnu a omáčku pozvolna vaříme do zhoustnutí.
6. Vložíme maso z humra a 2–3 minuty prohřejeme. Směs rozdělíme do polovin krunýře, posypeme parmezánem a grilujeme dozlatova. Hotový pokrm upravíme na mísu, ozdobíme plátky citronu a snítkami petržele a podáváme.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty na mořské plody
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je