Pošírované slávky na rajčatech, chilli a bazalce

Pošírované slávky na rajčatech, chilli a bazalce
Doba přípravy40 min
NáročnostVelmi Lehká
Počet porcí6

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
3000g
čerstvé slávky
150g
extra panenský olivový olej
100g
šalotka
40g
čerstvý česnek
20g
chilli papričky
1000g
krájená rajčata
15g
kamenná sůl
50g
čerstvá bazalka

Postup přípravy

Příprava slávek (cca 20 minut):
Slávky propláchneme v několika vodách, schránky očistíme kartáčkem a vyjmeme vlákna, která svírají schránky.
Příprava omáčky (cca 10 minut)
1) Oloupanou šalotku nakrájíme nadrobno, chilli papričky nakrájíme na malé kostičky, oloupaný česnek nakrájíme na plátky.
2) Šalotku orestujeme na olivovém oleji společně s chilli papričkami a česnekem dosklovata.
3) Přidáme nakrájená rajčata, ochutíme solí a krátce povaříme.
4) Do omáčky vložíme očištěné slávky, přikryjeme je poklicí a na 10 vteřin je necháme přikryté.
5) Poté poklici odstraníme, přidáme na nudličky nakrájené lístky čerstvé bazalky a ihned servírujeme.
Servírování:
Do hlubokého talíře naaranžujeme slávky včetně omáčky. Všechny slávky musí být otevřené.  
Komentář kuchaře:
Slávky můžeme servírovat ve speciálních kastrůlkách. Špatné slávky jsou ty, které nemají charakteristickou vůni.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty na mořské plody
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je