Slávky marinara

Slávky marinara
Doba přípravy35 min
NáročnostLehká
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
2,5kg
slavký jedlé
cherry rajčata
rajčatová pasta
suché bílé víno
čerstvá petržel
olivový olej
česnek
mořská sůl
pepř

Postup přípravy

1. Z mušlí nejprve odstraníme nečistoty a několikrát je pečlivě propláchneme ve studené vodě. Poté je necháme odkapat na cedníku.
2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, rozmačkáme stroužky česneku a vložíme je na pánev.
3. Petržel nasekáme nahrubo, rozpůlíme cherry rajčátka a obojí přidáme společně s rajčatovou pastou a bílým vínem do pánve.
4. Vše dobře ochutíme větším množstvím pepře a mořské soli. Do omáčky pak vložíme mušle a okamžitě začneme intenzivně míchat. Pánev přiklopíme pokličkou a necháme mušle asi pět minut zvolna vařit. – Jakmile se skořápky otevřou, jsou mušle hotovy. Pokud na pánvi zbývá málo tekutiny, můžeme přilít bílé víno, vodu nebo vývar.
5. Mušle můžeme vložit na hluboký talíř. Mušle, které se během vaření neotevřely, je nutné vyndat! S mušlemi dobře chutná světlý nebo tmavý chléb s máslem. Podáváme i vychlazené suché víno. Příjemné vaření!
Poznámka:
Nejprve ověříme, zda jsou mušle čerstvé. Aby byly jedlé, musí být živé. Poznáme to podle toho, že jsou skořápky uzavřené. Pokud jsou lehce pootevřené, musí se hned zavřít, když se jich dotkneme. Mušle, které se nezavřou, jedlé nejsou a je nutné je vyřadit.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty na mořské plody
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je