Sushi z plněné sépie

Sushi z plněné sépie
Doba přípravy30 min
NáročnostLehká
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
4ks
středně velké sépie
3
hrnečky rýže na sushi
2
lžíce sojové omáčky
1
lžíce oleje
1
lžíce černého sezamu
1
lžíce mirinu
1/2
pórek
wasabi

Postup přípravy

1. Sépie omyjeme a odřízneme jim chapadla a postranní ploutvičky.
2. Chapadla a ploutvičky nakrájíme nadrobno a povaříme ve vodě ochucené mirinem (slazeným japonským rýžovým vínem) a sojovou omáčkou.
3. Pórek nakrájíme na malé kousky, osmahneme je na rozehřátém oleji, přidáme scezená chapadla a ploutvičky sépie, znovu osmahneme a smícháme s uvařenou rýží a černým sezamem. Vzniklou hmotou plníme sépie, které pak příčně nakrájíme na plátky.
4. Podáváme s wasabi a sojovou omáčkou pro dochucení každého sousta.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty na mořské plody
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je