Vietnamské letní závitky

Vietnamské letní závitky
Doba přípravy20 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
500g
salátová okurka
400g
vařené loupané krevety
300g
vlasové rýžové nudle
300g
lahůdková cibule
300g
mrkev
250g
ledový salát
200g
čerstvé fazolové klíčky
200g
kulatý rýžový papír
50ml
rybí omáčky
30g
čerstvá máta
30g
zelená perila
30g
čerstvý koriandr
30g
thajská bazalka
50ml
voda
40ml
rybí omáčka
50g
třtinový cukr
40g
rýžový ocet
20g
tmavý česnek
70g
limetka na šťávu
5g
čerstvá chilli paprička

Postup přípravy

1. Do vlažné vody přidáme rybí omáčku, bílý ocet, sůl, třtinový cukr, šťávu z limetky, česnek a nasekané chilli. Omáčku promícháme a necháme odstát.
2. Mrkev, cibulku a okurku nakrájíme na nudličky a osolíme. Nudle namočíme asi na 10 minut do horké vody. Krevety krátce povaříme ve vodě s rybí omáčkou a scedíme.
3. Rýžový papír namočíme do vlažné vody. Změklý papír vyndáme z vody a přeložíme na prkno nebo na utěrku.
4. Na papír vložíme připravené ingredience. Začneme krevetami, přidáme perilu, mrkev, ředkev, namočené skleněné nudle, salát, trošku okurky a nakonec trochu koriandru a lístek bazalky.
5. Ingredience opatrně zabalíme do papíru (pozor, ať papír neprotrhneme) a po zabalení váleček nakrájíme.
6. Závitky servírujeme s připravenou omáčkou - omáčku rozdělíme do mističek a závitky do ní namáčíme.
Náš tip:
Mrkev, která je součástí náplně, můžeme pro zvýraznění chuti kromě osolení naložit do octa, cukru, soli a rybí omáčky.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty na mořské plody
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je