Filátko ze sumce na cibulové pěně

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1500g
filetů ze sumce150g
hladká mouka300ml
olej250ml
rybí vývar250ml
šlehačka150g
cibule150g
pórek150g
máslo1ks
citronmořská sůl
Postup přípravy
Krok 1:
Čerstvé filety ze sumce osolíme a opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Obalíme je v mouce, na pánvi zpěníme máslo a filety opečeme cca 3–5 minut po obou stranách do zlatova.
Krok 2:
Pórek nakrájíme na jemné proužky, které zprudka osmažíme na horkém oleji a necháme je okapat na kuchyňském papíru.
Krok 3:
Rybu vyjmeme z pánve a uchováváme v teple.
Krok 4:
Do pánve přidáme jemně nakrájenou cibuli, ve výpeku ji zpěníme, zalijeme rybím vývarem a zahustíme šlehačkou. Omáčku ochutíme a v míse vyšleháme pyré.
Krok 5:
Rybí filé servírujeme s opečeným pórkem a přelité cibulovým pyré, ozdobené čerstvě mletým pepřem. Vhodná příloha jsou pečené brambory.