Filátko ze sumce na cibulové pěně

Filátko ze sumce na cibulové pěně
Doba přípravy35 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1500g
filetů ze sumce
150g
hladká mouka
300ml
olej
250ml
rybí vývar
250ml
šlehačka
150g
cibule
150g
pórek
150g
máslo
1ks
citron
mořská sůl

Postup přípravy

Krok 1:
Čerstvé filety ze sumce osolíme a opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Obalíme je v mouce, na pánvi zpěníme máslo a filety opečeme cca 3–5 minut po obou stranách do zlatova.
Krok 2:
Pórek nakrájíme na jemné proužky, které zprudka osmažíme na horkém oleji a necháme je okapat na kuchyňském papíru.
Krok 3:
Rybu vyjmeme z pánve a uchováváme v teple.
Krok 4:
Do pánve přidáme jemně nakrájenou cibuli, ve výpeku ji zpěníme, zalijeme rybím vývarem a zahustíme šlehačkou. Omáčku ochutíme a v míse vyšleháme pyré.
Krok 5:
Rybí filé servírujeme s opečeným pórkem a přelité cibulovým pyré, ozdobené čerstvě mletým pepřem. Vhodná příloha jsou pečené brambory.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty s rybami
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je