Fish and chips

Fish and chips
Doba přípravy45 min
NáročnostLehká
Počet porcí6

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
6
filetů z mořského okouna bez kůže
300g
mouka
300ml
bílé víno
8
velké brambory
120g
bílků
6
větviček tymiánu
45ml
slunečnicového oleje
sůl
škrob
600g
mraženého hrášku
7
lžic olivového oleje
3
cibule
2
stroužky česneku
1
citron
cukr, sůl, pepř

Postup přípravy

Krok 1:
Smícháme mouku a bílé víno a vytvoříme těstíčko.
Krok 2:
Přidáme tymián, olej a sůl. Z bílků vyšleháme sníh a vmícháme jej do těstíčka.
Krok 3:
Rybu nakrájíme na silnější plátky a obalíme ve škrobu a těstíčku. Ihned smažíme při 160°C zhruba 5 minut.
Krok 4:
Brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky a necháme odležet ve studené vodě dokud se nezbaví škrobu. Poté je odůkladně osušíme kuchyňskou utěrkou.
Krok 5:
Hranolky předsmažíme v oleji (zhruba 2 minuty) při 160°C. Vyndáme je z oleje a necháme tuk odkapat na kuchyňskou utěrku. Poté smažíme dozlatova.
Krok 6:
Jakmile jsou hranolky hotové vyjmeme je z oleje a osolíme.
Krok 7:
Česnek oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Cibuli nakrájíme najemno. Nastrouháme kůru z citrónu a vymačkáme šťávu.
Krok 8:
Česnek osmažíme na mírném ohni dozlatova. Poté přidáme 1-2 žíce oleje, přidáme cibuli a hrášek a zhruba 1 minutu restujeme.
Krok 9:
Přidáme sůl a pepř a trochu cukru, 5 lžic vody, 2 lžíce citronové šťávy a citrónovou kůru a vaříme 1-2 minuty.
Krok 10:
Tyčovým mixérem vše rozmixujeme na jemné pyré a dochutíme solí a pepřem.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty s rybami
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je