Grilovaný mořský ďas s kaparovou omáčkou

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
750g
mořský ďas8
lžic olivového olejekůra a šťáva z citronu
svazek čerstvých bobkových listů
3ks
jemně nasekaných filátek ančoviček2
lžíce kaparů1
stroužek česnekupepř
Postup přípravy
Krok 1:
Omyjeme a papírovým ubrouskem osušíme jednotlivé porce. Odstraníme narůžovělé blány a kolem páteře maso z obou stran odkrojíme, abychom získali 2 silné plátky.
Krok 2:
Pokrájíme plátky na kostky o hraně 2,5 cm a dáme je do mělkého talíře. Promícháme je s citronovou šťávou a kůrou a olivovým olejem. Necháme kostky okapat (tekutinu uschováme) a napichujeme je na 4 grilovací jehly střídavě s bobkovými listy a klínky citronu.
Krok 3:
Předehřejeme gril na střední stupeň. Položíme maso na jehlách na mřížku. Potřeme maso trochou uschované marinády a pečeme další 3–4 minuty, dokud není maso měkké a propečené.
Krok 4:
Mezitím pečlivě promícháme v misce všechny ingredience omáčky a dáme misku stranou. Jehly necháme okapat a rozdělíme je na talíře.
Krok 5:
Podáváme s připravenou omáčkou.
