Halibut v balíčku

Halibut v balíčku
Doba přípravy40 min
NáročnostStřední
Počet porcí1

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1200g
filet z halibuta
150g
karotka
3
stroužky česneku
150g
jarní cilbuka
100g
cherry rajčat
8
menších bobkových listů
3
snítky rozmarýnu
1
limetka
olivový olej
sůl, pepř
8
listů pergamenového papíru
čerstvá zelenina dle volby
svazek petrželových stonků
kvalitní bílé víno
šalotka
citronová šťáva / kvalitní ocet
máslo
bílý pepř

Postup přípravy

Postup:
1. Karotku, česnek a jarní cibulku nakrájíme najemno a rozdělíme na jednotlivé listy pergamenového papíru.
2. Filety ochutíme solí a pepřem a položíme na zeleninu. Přidáme rajčata, rozmarýn a bobkový list a zakápneme olivovým olejem a limetkovou šťávou. Papír poté svážeme do balíčků.
3. Vaříme v elektrickém parním hrnci při teplotě 90 °C přibližně 30 minut. Podáváme s čerstvou zeleninou a omáčkou beurre blanc.
Příprava omáčky:
1. Najemno nakrájenou šalotku zalijeme kvalitním bílým vínem a citronovou šťávou nebo octem a necháme zredukovat na konzistenci sirupu.
2. Po malých částech přidáváme máslo, dokud nevznikne hladká emulze.
3. Dochutíme solí a bílým pepřem a ihned podáváme.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty s rybami
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je