Halibut v balíčku

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1200g
filet z halibuta150g
karotka3
stroužky česneku150g
jarní cilbuka100g
cherry rajčat8
menších bobkových listů3
snítky rozmarýnu1
limetkaolivový olej
sůl, pepř
8
listů pergamenového papíručerstvá zelenina dle volby
svazek petrželových stonků
kvalitní bílé víno
šalotka
citronová šťáva / kvalitní ocet
máslo
bílý pepř
Postup přípravy
Postup:
1. Karotku, česnek a jarní cibulku nakrájíme najemno a rozdělíme na jednotlivé listy pergamenového papíru.
2. Filety ochutíme solí a pepřem a položíme na zeleninu. Přidáme rajčata, rozmarýn a bobkový list a zakápneme olivovým olejem a limetkovou šťávou. Papír poté svážeme do balíčků.
3. Vaříme v elektrickém parním hrnci při teplotě 90 °C přibližně 30 minut. Podáváme s čerstvou zeleninou a omáčkou beurre blanc.
2. Filety ochutíme solí a pepřem a položíme na zeleninu. Přidáme rajčata, rozmarýn a bobkový list a zakápneme olivovým olejem a limetkovou šťávou. Papír poté svážeme do balíčků.
3. Vaříme v elektrickém parním hrnci při teplotě 90 °C přibližně 30 minut. Podáváme s čerstvou zeleninou a omáčkou beurre blanc.
Příprava omáčky:
1. Najemno nakrájenou šalotku zalijeme kvalitním bílým vínem a citronovou šťávou nebo octem a necháme zredukovat na konzistenci sirupu.
2. Po malých částech přidáváme máslo, dokud nevznikne hladká emulze.
3. Dochutíme solí a bílým pepřem a ihned podáváme.
2. Po malých částech přidáváme máslo, dokud nevznikne hladká emulze.
3. Dochutíme solí a bílým pepřem a ihned podáváme.