Kapr na šalvějovým másle s glazovanou zeleninou
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
170g
kapr50g
máslo6g
šalvěj9g
citron9g
bílé víno0,1g
sůl0,05g
pepř60g
mrkev30g
řapíkatý celer50g
bílá ředkev60g
cuketa10g
olivový olejPostup přípravy
Krok 1:
Filet z kapra osolíme, opepříme, pokapeme citronem a opečeme na pánvi s trochou másla a oleje.
Krok 2:
Do přepuštěného másla přidáme čerstvě nakrájenou šalvěj a mírně povaříme.
Krok 3:
Opečeného kapra vložíme do připraveného šalvějového másla - stále ho přeléváme.
Krok 4:
Zeleninu nakrájíme na větší kusy. Na pánvi na olivovém oleji orestujeme zeleninu, osolíme, opepříme,a zastříkneme vínem a podusíme.
Krok 5:
Zjemníme máslem.