Křupavý platýs se slaninou

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
4
filety platýse200g
hladká mouka50g
máslo1
lžíce směsi bylinek (nasekaná petržel, pažitka, kopr)1/2
citronuplátková slanina
sůl
Postup přípravy
Krok 1:
V mouce obalíme posolené rybí filety. Rozehřejeme velkou pánev. Rozložíme slaninu a restujeme dokřupava. Potom ji vyjmeme a osušíme papírovým ubrouskem.
Krok 2:
Na pánev přidáme máslo, až začne pěnit, vložíme obalenou rybu. Smažíme 2 minuty z každé strany dozlatova. Přendáme na talíř a udržujeme v teple.
Krok 3:
Na pánvi opět rozehřejeme kousek másla, až se zpění, rychle přidáme bylinky a vymačkanou citronovou šťávu. Promícháme a přidáme na pásky nakrájenou slaninu.
Krok 4:
Na talíř servírujeme filety, vzniklou směsí je přelijeme a podáváme se šťouchanými bramborami.