Losos s vařeným bramborem

Recepty jsou použity z knihy Zlatá klasika, vydané v roce 2023, s laskavým svolením autora Zdeňka Pohlreicha & nakladatelství Sevruga, s.r.o.

Doba přípravy30 min
NáročnostLehká
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
4
filety lososa (à 180 g)
2
sůl a čerstvě mletý pepř
1lžíce
olivového oleje
1
červená cibule
Remuláda
1lžíce
posekaného estragonu
1lžíce
posekaného kopru
2lžíce
pokrájeného řapíkatého celeru
1
střední kyselá okurka
200ml
majonézy
2lžíce
zakysané smetany
1lžíce
citronové šťávy
sůl a čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

Krok 1
Filety lososa osolte a opepřete. V pánvičce zahřejte olivový olej a filety lososa opečte. Nejdříve kůží dolů a pak postupně ze všech stran dozlatova. Trvá to asi 4−6 minut, aby se losos ve středu nevysušil a byl krásně šťavnatý
Krok 2
Připravte remuládu. Estragon a kopr posekejte nadrobno. Řapík celeru zbavte nejprve tvrdých vláken (docílíte toho tak, že na silnějším konci stonku zaříznete nůž mírně pod zelenou část, palcem naříznutou část přitisknete k noži, odlomíte a protitahem vytáhnete vlákna ze stonku) a pokrájejte na drobné kostičky. Kyselou okurku také pokrájejte na drobné kostičky.
Krok 3
V misce smíchejte majonézu, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, osolte, opepřete a promíchejte. Do směsi vmíchejte bylinky a zeleninu
Krok 4
Lososa podávejte s pažitkovými bramborami (viz recept str. 70), remuládou a skrojkem citronu na zakápnutí.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Fish
Další recepty s rybami

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je