Maki-sushi

Maki-sushi
Doba přípravy30 min
NáročnostLehká
Počet porcí1

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
sushi rýže
rýžový ocet
řasa nori
čerstvý tuňák
wasabi
zelenina nebo ovoce podle chuti
kvalitní sojová omáčka
nakládaný zázvor
cukr, sůl

Postup přípravy

Krok 1:
Sushi rýži proplachujeme tak dlouho, dokud jí neprotéká čistá voda, a pak ji necháme zhruba hodinu okapat.
Krok 2:
Po uvaření rýži rozprostřeme, aby se odpařila voda, a opatrně do ní zapracujeme rýžový ocet se solí a cukrem – nemícháme a přikryjeme vlhkou utěrkou.
Krok 3:
Na bambusovou podložku položíme plát mořské řasy nori (lesklou částí dolů) a rozprostřeme na ni připravenou rýži. Rýže by měla být mírně teplá.
Krok 4:
Rýži lehce potřeme wasabi a na připravené rýžové lůžko položíme proužky ryby, zeleniny, ovoce nebo další ingredience.
Krok 5:
Bambusovou podložku rolujeme směrem k volnému konci řasy tak, aby se konec řasy pevně přilepil a rýže nemohla vypadnout.
Krok 6:
Ostrým nožem rolku nakrájíme na zhruba 1,5 cm silné kousky a podáváme je na podnosu.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty s rybami
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je