Pečený losos se salátem z mořských řas

Pečený losos se salátem z mořských řas
Doba přípravy60 min +  1 den
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
500g
čerstvý losos (trim E)
70ml
houbový olej
10g
banánová šalotka
10g
zlaté rozinky
10g
limetka
5g
zauzená sůl maldon
5g
žampiony portobello
1g
lososový kaviár
500g
čerstvý losos (trim E)
10ml
extra panenský olivový olej
5g
sůl maldon
30g
bílá cibule
20g
sušené houby Jidášovo ucho
10g
bělený sálát Fisée
10g
salát salicorne
10g
mořská řasa dulse
10g
mořská řasa agar
10g
mrkev
10ml
telecí demi-glace
10g
cukr krupice
5ml
sojová omáčka kikkoman nesl.
5ml
rybí omáčka
5g
čerstvé chilli
50ml
extra panenský olivový olej
20g
sušené houby

Postup přípravy

Příprava houbového oleje:
Do olivového oleje vložíme sušené houby, zahřejeme na 80 °C a necháme louhovat do druhého dne. Poté olej pozvolna filtrujeme přes plátýnko.
Příprava dresinku:
1. V malém kastrůlku smícháme rybí omáčku, cukr, sójovou omáčku a na jemné nudličky nakrájené chilli. Zahřejeme těsně pod bod varu a necháme asi 15 minut vyluhovat.
2. Poté přidáme telecí demi-glace a přecedíme.
Příprava salátu:
1. Mořské řasy naložené v soli důkladně propláchneme v několikrát vyměněné studené vodě. Poté je nakrájíme na nudličky 2 x 40 mm.
2. Jidášovo ucho namočíme do vody a uvaříme na skus. Houby, oloupanou cibuli a mrkev nakrájíme na stejné nudličky jako řasy.
3. Omytý salát frisée natrháme na malé kousky, salát salicorne propláchneme ve studené vodě.
4. Před servírováním jednotlivé komponenty smícháme a ochutíme dresinkem.
Příprava tartaru:
1. Očištěný filet lososa nakrájíme na kostičky o velikosti 3 mm a vložíme do misky.
2. Přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, na malé kostičky nakrájené žampiony portobello, spařené a překrájené hrozinky a ochutíme limetkovou šťávou, solí a houbovým olejem.
Příprava steaku:
1. Z filetu nakrájíme kostky o hmotnosti 65 g. Při servírování steak opečeme na pánvi či grilu s malým množstvím oleje.
2. Opékáme pouze z jedné strany tak, aby středová teplota steaku byla cca 58 °C. Poté steak otočíme, ihned přeložíme na talíř a mírně osolíme.
Servírování:
Na střed talíře přeložíme vedle sebe jednotlivé součásti pokrmu. Na levou stranu přeložíme ochucený salátek, na střed tartar z lososa a úplně vpravo dozlatova opečený steak. Pokrm doplníme linkou dresinku vedenou před jednotlivými komponenty pokrmu.
makro akademie

MAKRO AKADEMIE

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Fish
Další recepty s rybami

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je