Pečený pstruh s bramborovo-hořčicovým salátem
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
Maso:
3000g
Pstruh chlazený, kuchaný150g
Mouka hladká150g
Olej slunečnicový10g
Sůl kamenná100g
Máslo 82%Salát:
2000g
Metro Chef Brambory Grenaile loupané vařené CZ50g
Olej Olivový extra panenský20g
Sůl kamenná100g
Hořčice hrubozrnná75g
Cibule červená30g
Pažitka čerstvá0,2g
Pepř černý, celýDoplňky:
30g
Salát Polníček30g
Listy červené řepy30g
Salát Frisée bělené30g
Olej olivový extra panenskýPostup přípravy
Příprava salátu (cca 30 minut):
Grenaile nakrájíme na pravidelné kostky. V míse si rozmícháme hrubozrnnou hořčici se solí, čerstvě mletým pepřem z mlýnku, olivovým olejem a najemno nakrájenou oloupanou červenou cibulí. Poté do připraveného dresinku lehce vmícháme nakrájené brambory a na malé kousky nakrájenou pažitku. Salát odegustujeme a uložíme do chladničky.
Příprava doplňku (cca 5 minut):
Jednotlivé saláty pečlivě přebereme, umyjeme ve studené vodě, osušíme v odstředivce na saláty, přeložíme do misky a uložíme do chladničky.
Příprava ryby ( cca 20 minut):
Chlazeného pstruha pomocí obráceného ostří nože zbavíme šupin. Postupujeme od ocasu k hlavě proti růstu šupin. Z hlavy vyjmeme žábry a rybu omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Poté pstruha důkladně osušíme papírovou utěrkou ze 100% celulózy. Pánev se slunečnicovým olejem si dobře nahřejeme. Vnitřek dutiny břišní osolíme, povrch pstruha lehce posypeme hladkou moukou (přebytečnou mouku sklepeme) a vložíme do pánve. Pstruha pozvolna opékáme, jakmile je povrch zlatavý a křupavý, otočíme ho a opékáme taktéž na druhé straně. Opečeného pstruha přeložíme na čistou pánev a ještě 4 minuty dopékáme v troubě na 165 °C. Do pánve po opékání pstruha vložíme máslo, jemně ho osolíme, odvaříme přebytečnou tekutinu a pstruha jím po dopečení přelijeme.
Servírování:
Porci salátu servírujeme na levou stranu talíře, pečeného pstruha na pravou stranu. Salátky smícháme v misce, pokapeme je olivovým olejem a aranžujeme na přední část talíře k bramborovému salátu.