Pečený pstruh s bramborovo-hořčicovým salátem

Doba přípravy60 min
NáročnostStřední
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Maso:
3000g
Pstruh chlazený, kuchaný
150g
Mouka hladká
150g
Olej slunečnicový
10g
Sůl kamenná
100g
Máslo 82%
Salát:
2000g
Metro Chef Brambory Grenaile loupané vařené CZ
50g
Olej Olivový extra panenský
20g
Sůl kamenná
100g
Hořčice hrubozrnná
75g
Cibule červená
30g
Pažitka čerstvá
0,2g
Pepř černý, celý
Doplňky:
30g
Salát Polníček
30g
Listy červené řepy
30g
Salát Frisée bělené
30g
Olej olivový extra panenský

Postup přípravy

Příprava salátu (cca 30 minut):
Grenaile nakrájíme na pravidelné kostky. V míse si rozmícháme hrubozrnnou hořčici se solí, čerstvě mletým pepřem z mlýnku, olivovým olejem a najemno nakrájenou oloupanou červenou cibulí. Poté do připraveného dresinku lehce vmícháme nakrájené brambory a na malé kousky nakrájenou pažitku. Salát odegustujeme a uložíme do chladničky.
Příprava doplňku (cca 5 minut): 
Jednotlivé saláty pečlivě přebereme, umyjeme ve studené vodě, osušíme v odstředivce na saláty, přeložíme do misky a uložíme do chladničky.
Příprava ryby ( cca 20 minut):
Chlazeného pstruha pomocí obráceného ostří nože zbavíme šupin. Postupujeme od ocasu k hlavě proti růstu šupin. Z hlavy  vyjmeme žábry a rybu omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Poté pstruha důkladně osušíme papírovou utěrkou ze 100% celulózy. Pánev se slunečnicovým olejem si dobře nahřejeme. Vnitřek dutiny břišní osolíme, povrch pstruha lehce posypeme hladkou moukou (přebytečnou mouku sklepeme) a vložíme do pánve. Pstruha pozvolna opékáme, jakmile je povrch zlatavý a křupavý, otočíme ho a opékáme taktéž na druhé straně. Opečeného pstruha přeložíme na čistou pánev a ještě 4 minuty dopékáme v troubě na 165 °C. Do pánve po opékání pstruha vložíme máslo, jemně ho osolíme, odvaříme přebytečnou tekutinu a pstruha jím po dopečení přelijeme.
Servírování:
Porci salátu servírujeme na levou stranu talíře, pečeného pstruha na pravou stranu. Salátky smícháme v misce, pokapeme je olivovým olejem a aranžujeme na přední část talíře k bramborovému salátu.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Fish
Další recepty s rybami

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je