Pražma v solné krustě

Pražma v solné krustě
Doba přípravy70 min
NáročnostStředně těžká
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1
velká pražma (po vykuchání kolem 1 kg)
2kg
hrubé mořské soli
150g
hladká mouka
60g
škrob
4
vejce
2
stroužek česneku
1
citron
svazek čerstvých bylinek

Postup přípravy

Krok 1
Nejprve si připravíme solnou krustu. Do směsi soli, mouky a škrobu přidáme vejce. Vše důkladně promícháme mixerem.
Krok 2
Oloupáme česnek a citron a spolu s omytými bylinkami vložíme vše do břišní dutiny pražmy.
Krok 3
Na plech vyložený pečicím papírem rozetřeme vrstvu solné hmoty. Na tuto hmotu položíme připravenou pražmu.
Krok 4
Pražmu ze všech stran pečlivě pokryjeme solí. Poté k povrchu ryby lehce, ale důkladně přitiskneme krustu.
Krok 5
5. Pražmu v krustě vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut.
Krok 6
Po upečení krustu opatrně rozkrojíme tak, abychom neřízli do ryby, nebo ji rozlomíme. Stáhneme kůži, nožem oddělíme filet od kosti a přeložíme jej na talíř.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty s rybami
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je