Smažený kapr s bramborovým salátem s majonézou, klasika

Smažený kapr
Doba přípravy90 min
NáročnostLehká
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1000g
Brambory, varný typ A
300g
Okurky sterilované bez nálevu
150g
Celer sterilovaný bez nálevu
150g
Mrkev sterilovaná bez nálevu
80g
Hrášek sterilovaný bez nálevu
100g
Cibule žlutá
300g
MCH majonéza
200g
Nálev z okurek
1g
Pepř černý, mletý
50g
Sůl kamenná
100g
Hořčice plnotučná
50g
Cukr krupice
1500g
Kapr filet vykoštěný
500g
Mouka hladká
250g
Vejce
100g
Mléko 1,5%
500g
Strouhanka z bílého pečiva
1000g
Olej na smažení

Postup přípravy

Příprava salátu (cca 90 minut):
Den předem uvařené, oloupané a dobře vychlazené brambory nakrájíme na pravidelné kostičky cca 5 mm velké ( nebo použijeme vykrajovátko na brambory). Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Sterilovanou zeleninu odděleně odcedíme a přidáme k ostatním surovinám. přidáme majonézu, sůl, cukr, mletý pepř, nálev z okurek, hořčici a vše lehce ( pouze obracením surovin) promícháme. Necháme cca 15 minut v chladničce,a poté salát odegustujeme a dochutíme. Konzistence salátu je hustě tekoucí ( brambory tekutinu do sebe nasáknou a salát není příliš konzistenčně těžký). Salát uchováme v chladničce.
Příprava ryby (cca 30 minut):
Filet kapra nakrájíme na malé řízečky o váze cca 75g. Ochutíme solí a obalíme postupně v trojobalu. Před servírováním smažíme v oleji zahřátém na 170°C dozlatova. Ihned servírujeme.
makro akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s rybami
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je