Smažený pstruh

Smažený pstruh
Doba přípravy25 min
NáročnostLehká
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
4ks
menší pstruh
citronová šťáva
hladká mouka
vejce
bílé víno
strouhanka
olivový olej
sůl
2kg
brambor (typ B)
150ml
smetana 30%
100g
žlutá cibule
100g
máslo 82%
20g
kamenná sůl
20g
petrželová nať

Postup přípravy

Postup:
1. Vykuchané a očištěné pstruhy omyjeme, osušíme a osolíme. Pokapeme citronovou šťávou a necháme 30 minut odležet.
2. Vejce rozšleháme s několika lžícemi bílého vína. Pstruhy obalíme nejprve v hladké mouce, vejcích a nakonec ve strouhance.
3. Ryby smažíme ve větším množství oleje dozlatova (cca 15 minut).
Příprava šťouchaných brambor:
1. Oloupané, překrájené brambory uvaříme doměkka v osolené vodě. Mezitím orestujeme na drobné kostičky nakrájenou cibulku.
2. Brambory scedíme a následně rozšťoucháme šťouchadlem. Přidáme teplou smetanu, cibulku, máslo a krátce vymícháme.
3. Nakonec, těsně před podáváním, vmícháme nasekanou nebo na nudličky nakrájenou listovou petržel.
Podávání:
Na nahřátý talíř položíme porci šťouchaných brambor, kterou doplníme čerstvě upečenou porcí pstruha, plátkem slaniny a česneku. Na závěr vše podlijeme výpekem z pánve.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty s rybami
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je