Smažený pstruh

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
4ks
menší pstruhcitronová šťáva
hladká mouka
vejce
bílé víno
strouhanka
olivový olej
sůl
2kg
brambor (typ B)150ml
smetana 30%100g
žlutá cibule100g
máslo 82%20g
kamenná sůl20g
petrželová naťPostup přípravy
Postup:
1. Vykuchané a očištěné pstruhy omyjeme, osušíme a osolíme. Pokapeme citronovou šťávou a necháme 30 minut odležet.
2. Vejce rozšleháme s několika lžícemi bílého vína. Pstruhy obalíme nejprve v hladké mouce, vejcích a nakonec ve strouhance.
3. Ryby smažíme ve větším množství oleje dozlatova (cca 15 minut).
2. Vejce rozšleháme s několika lžícemi bílého vína. Pstruhy obalíme nejprve v hladké mouce, vejcích a nakonec ve strouhance.
3. Ryby smažíme ve větším množství oleje dozlatova (cca 15 minut).
Příprava šťouchaných brambor:
1. Oloupané, překrájené brambory uvaříme doměkka v osolené vodě. Mezitím orestujeme na drobné kostičky nakrájenou cibulku.
2. Brambory scedíme a následně rozšťoucháme šťouchadlem. Přidáme teplou smetanu, cibulku, máslo a krátce vymícháme.
3. Nakonec, těsně před podáváním, vmícháme nasekanou nebo na nudličky nakrájenou listovou petržel.
2. Brambory scedíme a následně rozšťoucháme šťouchadlem. Přidáme teplou smetanu, cibulku, máslo a krátce vymícháme.
3. Nakonec, těsně před podáváním, vmícháme nasekanou nebo na nudličky nakrájenou listovou petržel.
Podávání:
Na nahřátý talíř položíme porci šťouchaných brambor, kterou doplníme čerstvě upečenou porcí pstruha, plátkem slaniny a česneku. Na závěr vše podlijeme výpekem z pánve.