Pošírovaná treska se špagetami a rajčatovou omáčkou s čerstvou bazalkou
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
Treska:
1000g
Čerstvá mletá treska50g
Máslo 82%20g
Tymián čerstvýTěstoviny:
750g
Špagety20g
Sůl kamenná100g
Olej olivový extra panenskýOmáčka:
1250g
Rajčata drcená s bazalkou40g
Česnek čerstvý100g
Cibule žlutá50g
Olej olivový extra panenský15g
Sůl kamenná30g
Bazalka čerstvá Postup přípravy
Příprava tresky (cca 30 minut):
Pozvolna rozmrazená a naporcovaná filátka tresky poklademe na vymaštěnou, děrovanou gastronádobu, ochutíme kořením a dáme do předehřátého konvektomatu. Upravujeme v režimu Pára při 70°C cca 15 minut. Tresku si v průběhu výdeje dováříme dle potřeby.
Příprava těstovin (cca 12 minut):
Do vroucí osolené vody, nejlépe do velké pánve, vložíme děrovanou gastronádobu. Do ní vkládáme špagety do jednotlivých vrstev, aby se nám nesvařily dohromady. Po krátkém zavaření je zamícháme dvouzubou vidličkou. Vaříme cca 10minut " na skus ". Pak vyjmeme celou gastronádobu, špagety promastíme olejem a přendáme do středně vysoké gastronádoby. Gastronádoby plníme pouze do poloviny, neboť by se špagety svou váhou ve vysoké vrstvě znehodnotily. Při výdeji z teplých van docházejí a měknou. Špagety si v průběhu, dle potřeby výdeje regeneruji. Regenerovat můžeme v konvektomatu na Páru, teplota 80°C asi 5 minut. (Popřípadě postupně smíchávám s omáčkou dle potřeby výdeje).
Příprava omáčky (cca 20 minut):
Příprava omáčky (cca 20 minut): Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a krátce orestujeme na olivovém oleji. Přidáme utřený česnek (nebo najemno nasekaný), zpěníme a zalijeme drcenými rajčaty s bazalkou. Dochutíme solí a krátce povaříme.
Servírování:
Na nahřátý talíř, pomocí dvouzubé vidličky přendáme špagety s omáčkou. Na ně přeložíme porci tresky a doplnime bazalkou.