Sumec s kroupovým rizotem
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
800g
filetu ze sumce100g
máslo2ks
snítka tymiánumletý kmín
sůl, pepř
2ks
šalotka100ml
ryzlink rýnský300ml
drůbeží vývar100ml
smetana50g
zakysaná smetanašťáva z citronu
křen
kajenský pepř
mořská sůl
Postup přípravy
Krok 1:
Osušený a očištěný filet ze sumce osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem. Poté rybu opečeme na másle společně s tymiánem.
Krok 2:
Uvařené kroupy lehce orestujeme na másle a přidáme sladkokyselou zeleninu. Zalijeme vínem, vývarem a necháme svařit, dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Nakonec zjemníme máslem. Na omáčku orestujeme nakrájenou šalotku společně s tymiánem, zalijeme vínem a vývarem. Přidáme smetanu a svaříme na třetinu.
Krok 3:
Nakonec přidáme nastrouhaný křen podle chuti společně s máslem a zakysanou smetanou. Vyšleháme a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
přemek forejt
Šéfkuchař