Sumec s kroupovým rizotem

Sumec s kroupovým rizotem
Doba přípravy45 min
NáročnostStředně těžká
Počet porcí3

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
800g
filetu ze sumce
100g
máslo
2ks
snítka tymiánu
mletý kmín
sůl, pepř
2ks
šalotka
100ml
ryzlink rýnský
300ml
drůbeží vývar
100ml
smetana
50g
zakysaná smetana
šťáva z citronu
křen
kajenský pepř
mořská sůl

Postup přípravy

Krok 1:
Osušený a očištěný filet ze sumce osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem. Poté rybu opečeme na másle společně s tymiánem. 
Krok 2:
Uvařené kroupy lehce orestujeme na másle a přidáme sladkokyselou zeleninu. Zalijeme vínem, vývarem a necháme svařit, dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Nakonec zjemníme máslem. Na omáčku orestujeme nakrájenou šalotku společně s tymiánem, zalijeme vínem a vývarem. Přidáme smetanu a svaříme na třetinu. 
Krok 3:
Nakonec přidáme nastrouhaný křen podle chuti společně s máslem a zakysanou smetanou. Vyšleháme a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Mám v kuchyni - Přemek

přemek forejt

Šéfkuchař

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty s rybami
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je