Tacos s grilovaným lososem a marinovanou zeleninou

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
400g
Tortila kukuřičná1200g
MCH Losos filet (trim D)20
Sůl kamenná20g
Tacco mix koření100g
Olej rostlinný200g
Limetka na šťávuAvokádo:
400g
Avokádo ready to eat400g
MCH Zakysaná smetana5g
Sůl kamenná2g
Pepř černý celý75g
Rybí omáčkaZelenina:
300g
METRO Chef Mrkev strouhaná300g
Ředkev bílá5g
Sůl kamenná50g
Limeta na šťávu75g
MCH Olej olivový extra panenský50g
Jalapeňo papričky čerstvé50g
MCH Koriandr čerstvý125g
Limeta k servírováníKoření Tacco sušené - směs:
40g
Chilli powder10g
Česnek sušený10g
Cibule sušená10g
Pepř černý drcený, vločky10g
Oregáno sušené20g
Paprika červená20g
Kmín římský, mletý40g
Sůl kamennáPostup přípravy
Naložení lososa (cca 15 min.):
Lososa očistíme, pinzetou vyjmeme kosti, pomocí nože stáhneme kůži a rozdělíme na 100g porce. Rybu ochutíme solí, tacco kořením a potřeme olejem. Necháme 10 minut odležet.
Příprava avokáda (cca 5 min.):
Avokádo podélně rozpůlíme, zbavíme pecky a lžící vydloubneme dužinu do misky. Vydlabanou dužinu rozmačkáme vidličkou, promícháme se zakysanou smetanou, ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Příprava marinované zeleniny (cca 15 min.):
Očištěnou mrkev a ředkev oloupeme, nakrájíme na tenké nudličky (cca 2 mm). Přendáme do misky, zastříkneme limetovou šťávou, olivovým olejem, osolíme a promícháme.
Dohotovení pokrmu (cca 20 min.):
Porce lososa zprudka opečeme na pánvi či grilu 2 minuty z obou stran a dáme dopéct do předehřáté trouby na 160 °C na 5-6 minut. Tortily opečeme na rozpáleném grilu nebo pánvi 1 minutu z obou stran a poté ji přeložíme v půlce přes okraj nádoby, necháme vystydnout, aby si zachovala svůj typický taco tvar. Tortilu naplníme mačkaným avokádem, lososa natrháme na větší kousky a střídavě plníme do tortily s marinovanou zeleninou, dozdobíme koriandrem a papričkou jalapeňo nakrájenou na tenké plátky.
Příprava směsi koření (cca 5 minut):
Koření smícháme v daném množství.
Servírování pokrmu (cca 5 min.):
Naplněné tacos tortily přendáme na nahřátý talíř opřené o sebe a servírujeme se čtvrtkou čerstvé limety na dochucení ryby.
Komentář kuchaře:
Místo lososa můžeme použít také jinou pevnou bílou rybu. Pokud nemáme čerstvé avokádo, kvalitní alternativou je MCH mražené půlené avokádo.