Filet z tresky vařený v páře, pečený brambor, čekankou a bazalkovým olejem

Doba přípravy60 min
NáročnostStřední
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1500g
Filet treska
40g
Badyán celý
100g
Zázvor čerstvý
20g
Limetkové listy sušené
20g
Pepř černý, celý
2700g
Brambory varný typ B
100g
Olej rostlinný
350g
Čekanka bílá
500g
Sůl kamenná
400g
Hrášek cukrový, malý
50g
Máslo 82%
20g
Kopr čerstvý
40g
Listy šťovíku
5g
Sůl mořská
100g
Olej koprový, vlastní výroba

Postup přípravy

Příprava ryby (cca 10 minut): 
Filet tresky nakrájíme na porce a opečeme na pánvi. Poté porce přeložíme na pečící papír a následně na pařák s nálevem. Přivedeme k varu, ztlumíme příkon a následně pozvolna vaříme cca 4-6 minut ( dle výšky porce). Při servírování otočíme porci papírem nahoru ( tam co nebyla kůže)a servírujeme.
Příprava nálevu na páru (cca 5 minut):
Koření vložíme do kastrůlku, zahřátím rozvoníme, zalijeme vodou a zavaříme.
Příprava čekanky (cca 12 hodin):
Den předem zapíchneme kořínek čekanky do nádoby se solí - důsledkem toho nebude tak výrazně hořká. Před servírováním kořínek odřízneme, čekanku rozebereme na listy a servírujeme.
Příprava hrášku (cca 5 minut):
Hrášek prohřejeme na pánvi s máslem, ochutíme solí.
Příprava brambor (cca 45 minut):
Velké brambory omyjeme a podélně zkrojíme na plátek, který je cca 3 cm vysoký a cca 10 cm dlouhý. Plát opečeme dozlatova na pánvi z obou stran a poté dopékáme v konvektomatu na 170°C doměkka.
Servírování:
Na teplý talíř přeložíme pečenou bramboru, na ní servírujeme z pečícího papíru porci tresky, kterou doplníme listy čekanky, hráškem, lístky šťovíku, snítkou kopru, mini bylinkami a koprovým olejem.
makro akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Fish
Další recepty s rybami
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je