Treska skrei s rajčaty

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
800g
treska Skrei300g
cherry rajčata50g
oliv kalamata1
hrst kerblíku1
citron (s chemicky neošetřenou kůrou)3
lžíce olivového oleje2
stroužky česneku200ml
bílého vínasůl, pepř
Postup přípravy
Krok 1
Tresku nakrájejte na porce, osušte a osolte. Česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Rajčata nakrájejte na polovinu. Z citronu oloupejte kůru a nakrájejte na tenké nudličky. Olivy zbavte pecky a nakrájejte na dílky.
Krok 2
V pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte česnek a nechte zesklovatět. Přidejte rajčata, citronovou kůru, olivy a krátce promíchejte. Zalijte vínem a nechte projít varem.
Krok 3
Zmírněte plamen a do pánve vložte porce tresky. Zakápněte citronem a na mírném plameni nechte pomalu pošírovat (asi 5 minut, v polovině opatrně otočte).
Krok 4
Ozdobte kerblíkem a podávejte.