Treska v pikantním těstíčku s koriandrovým dipem
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
600g
tresky tmavé150g
dijonské hořčice200g
hladké mouky2
vejce150g
oleje na smažení150g
zakysané smetanynať koriandru
limetka
sůl
Postup přípravy
Krok 1
Rybu naporcujeme na kousky o velikosti asi 50 g a osolíme.
Krok 2
Připravíme si hladké těstíčko z dijonské hořčice, vejce, hladké mouky a trochy mléka. Kousky ryby namáčíme v těstíčku a na mírném plameni smažíme dozlatova.
Krok 3
Tresku v těstíčku doplní koriandrový dip: zakysanou smetanu smícháme s jemně nasekaným koriandrem a ochutíme limetkovou šťávou a trochou soli.
Krok 4
K tomuto receptu se výborně hodí bílá vína, např. Moravíno Grand cuvée nebo Habánské sklepy Sauvignon pozdní sběr.