Tuňákové steaky s omáčkou z brusinek

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
steaky z tuňáka
1
lžíce hladké mouky100ml
smetany ke šlehání3
lžíce kompotovaných brusinek1
lžíce medu1
lžíce sójové omáčky1
stroužek česnekušpetka čerstvě strouhaného muškátového oříšku
olivový olej
pepř, sůl
Postup přípravy
Krok 1
Plátky tuňáka osolíme, opepříme, posypeme čerstvě strouhaným muškátovým oříškem a opečeme z obou stran na rozpáleném olivovém oleji. Z každé strany tak 3–4 minuty. Hotové steaky uchováváme v teple (např. v alobalu).
Krok 2
Výpek zasypeme lžící hladké mouky, osmahneme, vařečkou odškrábeme všechny přípečky a zalijeme smetanou. Stále mícháme a do omáčky se snažíme rozpustit veškeré zbytky z opékání rybích steaků.
Krok 3
Přidáme brusinky, med, nastrouhaný česnek, sójovou omáčku a dochutíme solí a čerstvě drceným pepřem.
Krok 4
Tuňákové steaky podáváme podlité smetanovo-brusinkovou omáčkou.