Tuňákové steaky s omáčkou z brusinek

Tuňákové steaky s omáčkou z brusinek
Doba přípravy20 min
NáročnostLehká
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
steaky z tuňáka
1
lžíce hladké mouky
100ml
smetany ke šlehání
3
lžíce kompotovaných brusinek
1
lžíce medu
1
lžíce sójové omáčky
1
stroužek česneku
špetka čerstvě strouhaného muškátového oříšku
olivový olej
pepř, sůl

Postup přípravy

Krok 1
Plátky tuňáka osolíme, opepříme, posypeme čerstvě strouhaným muškátovým oříškem a opečeme z obou stran na rozpáleném olivovém oleji. Z každé strany tak 3–4 minuty. Hotové steaky uchováváme v teple (např. v alobalu).
Krok 2
Výpek zasypeme lžící hladké mouky, osmahneme, vařečkou odškrábeme všechny přípečky a zalijeme smetanou. Stále mícháme a do omáčky se snažíme rozpustit veškeré zbytky z opékání rybích steaků.
Krok 3
 Přidáme brusinky, med, nastrouhaný česnek, sójovou omáčku a dochutíme solí a čerstvě drceným pepřem.
Krok 4
Tuňákové steaky podáváme podlité smetanovo-brusinkovou omáčkou.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty s rybami
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je