Tuňákový tatarak s fenyklem a medvědími kapary  

Tuňákový tartar s fenyklem a medvědími kapary
Doba přípravy25 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1600g
tuňák filet, řez sashimi
300g
medvědí kapary
150g
čerstvý fenykl
80g
salát frisée
120g
červená cibule
350g
dijonská hořčice
500g
extra panenský olivový olej
1g
černý mletý pepř
10g
Sůl Fleur de Sel

Postup přípravy

Příprava masa:
Rybu důkladně očistíme od veškerých případných krví zalitých částí a blan. Nejlépe až těsně před podáváním rybu nakrájíme na velmi malé kostičky o velikosti cca 5 mm. Ty přeložíme lžící rozprostřeným stylem na talíř.
Příprava zeleniny:
1. Oloupanou, očištěnou cibuli nakrájíme na tenké plátky a namočíme ji do ledové vody, aby nebyla tak ostrá. Medvědí kapary propláchneme z nálevu a překrojíme je na poloviny.
2. Z čerstvého omytého fenyklu nejprve otrháme zelenou část a zbylou část nakrouháme. Dijonskou hořčici natáhneme do stříkačky bez jehly (popř. cukrářského sáčku). Salát frisée omyjeme a natrháme na drobnější kousky.
Servírování:
1. Na talíř s připraveným rozprostřeným tuňákem přeložíme stylově předpřipravené ingredience a naaranžujeme je na kostičky tuňáka (překrájené kapary, hoblinky fenyklu, nudličky bílé cibule, snítky salátu frisée a zelené části fenyklu).
2. Dijonskou hořčici naneseme pomocí dávkovací lahve. Nakonec vše důkladně osolíme solí Fleur de Sel a řádně pokapeme extra panenským olivovým olejem.
3. Dle libosti servírujeme s čerstvým bílým pečivem a sklenkou vína.
makro akademie

MAKRO AKADEMIE

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty s rybami
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je