Tuňákový tatarak s fenyklem a medvědími kapary

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1600g
tuňák filet, řez sashimi300g
medvědí kapary150g
čerstvý fenykl80g
salát frisée120g
červená cibule350g
dijonská hořčice500g
extra panenský olivový olej1g
černý mletý pepř10g
Sůl Fleur de SelPostup přípravy
Příprava masa:
Rybu důkladně očistíme od veškerých případných krví zalitých částí a blan. Nejlépe až těsně před podáváním rybu nakrájíme na velmi malé kostičky o velikosti cca 5 mm. Ty přeložíme lžící rozprostřeným stylem na talíř.
Příprava zeleniny:
1. Oloupanou, očištěnou cibuli nakrájíme na tenké plátky a namočíme ji do ledové vody, aby nebyla tak ostrá. Medvědí kapary propláchneme z nálevu a překrojíme je na poloviny.
2. Z čerstvého omytého fenyklu nejprve otrháme zelenou část a zbylou část nakrouháme. Dijonskou hořčici natáhneme do stříkačky bez jehly (popř. cukrářského sáčku). Salát frisée omyjeme a natrháme na drobnější kousky.
2. Z čerstvého omytého fenyklu nejprve otrháme zelenou část a zbylou část nakrouháme. Dijonskou hořčici natáhneme do stříkačky bez jehly (popř. cukrářského sáčku). Salát frisée omyjeme a natrháme na drobnější kousky.
Servírování:
1. Na talíř s připraveným rozprostřeným tuňákem přeložíme stylově předpřipravené ingredience a naaranžujeme je na kostičky tuňáka (překrájené kapary, hoblinky fenyklu, nudličky bílé cibule, snítky salátu frisée a zelené části fenyklu).
2. Dijonskou hořčici naneseme pomocí dávkovací lahve. Nakonec vše důkladně osolíme solí Fleur de Sel a řádně pokapeme extra panenským olivovým olejem.
3. Dle libosti servírujeme s čerstvým bílým pečivem a sklenkou vína.
2. Dijonskou hořčici naneseme pomocí dávkovací lahve. Nakonec vše důkladně osolíme solí Fleur de Sel a řádně pokapeme extra panenským olivovým olejem.
3. Dle libosti servírujeme s čerstvým bílým pečivem a sklenkou vína.
