Uzený úhoř s ředkvičkovým salátem a mandlovým pyré

Uzený úhoř s ředkvičkovým salátem
Doba přípravy60 min
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
500g
uzený úhoř s kůží
500g
neloupaných mandlí
voda (na spařování mandlí)
300g
mléko 1,5%
11g
kamenná sůl
50g
máslo 82%
620g
ředkvičky
130g
vinný ocet - bílý
50g
cukr krupice
70g
extra panenský olivový olej
100g
chleba tramezzino
150g
zelené jablko
5g
jedlé květy
5g
výhonků vojtěšky
2g
Shisso bylinky
30g
mandle

Postup přípravy

Příprava pyré
1. Nejdříve spaříme a oloupeme mandle.
2. Do kastrůlku s vroucí vodou vložíme mandle a krátce povaříme.
3. Následně je vyjmeme podběrákem a vložíme do nádoby se studenou vodou.
4. Z každé mandle ručně sloupneme slupku.
5. Oloupané madle zalijeme mlékem a vaříme doměkka.
6. Měkké madle vymixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence.
7. Pyré ochutíme solí, zjemníme máslem a poté propasírujeme přes jemný cedník.
Příprava ředkviček:
1. Očištěné ředkvičky rozdělíme na 3 části.
2. Třetinu rozkrájíme na čtvrtiny, druhou třetinu nakrájíme na pravidelná kolečka a třetí třetinu nakrájíme na malé kostičky o velikosti 5 mm.
3. Všechny ředkvičky ochutíme solí, cukrem, vinným octem a necháme chvíli marinovat – asi 10 minut.
Příprava úhoře:
1. Uzeného úhoře opatrně rozkrojíme podél páteře a odstraníme z něj kůži.
2. Následně vyjmeme páteř a maso krájíme na pravidelné tvary o váze 30 g.
Příprava dekorace:
1. Chleba tramezzino, omytá zelená jablka i ředkvičky nakrájíme na pravidelné kostičky o velikosti 5 mm.
2. Tramezzino následně opečeme v troubě dozlatova.
3. Kostičky jablek a ředkviček ochutíme olivovým olejem, vinným octem, solí a cukrem.
4. Po krátkém marinování je necháme v cedníku okapat a poté je servírujeme.
Servírování:
1. Středem talíře vodorovně vytvarujeme slzu z mandlového pyré, ke které přiložíme nakrájeného uzeného úhoře a kolečka ochucených ředkviček.
2. Nad ní, taktéž vodorovně, střídavě vyskládáme do 2 linek opečené kostičky chleba tramezzino, kostičky zeleného jablka a ředkviček.
3. Pokrm doplníme na čtvrtky nakrájenými marinovanými ředkvičkami, jedlými květy, výhonky vojtěšky a shisso bylinkami.
4. Jednotlivé komponenty ještě pokapeme kvalitním olivovým olejem.
Náš tip:
Čerstvě oloupané mandle se lépe uvaří a pyré je pak pěkně hladké.
makro akademie

MAKRO AKADEMIE

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty s rybami
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je