Japchae

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
400g
Nudle rýžové, skleněné500g
Hovězí kýta50g
Olej rostlinnýMarináda na maso:
25g
Sojová omáčka jinganjang15g
Olej sezamový2g
Sezam pražený20g
Česnek drcený10g
Mirin (sladké rýžové víno)0,5g
Sůl kamenná10g
Cukr krupice0,5g
Pepř černý, mletý10g
Olej rostlinnýHouby:
100g
Houby shiitake40g
Sojová omáčka jinganjang30g
Cukr krupice30g
Česnek drcený30g
Sezamový olejOmáčka:
75g
Sojová omáčka jinganjang40g
Olej sezamový4g
Sezam pražený45g
Česnek drcený25g
Mirin (sladké rýžové víno)1g
Sůl kamenná25g
Cukr krupice0,5g
Pepř černý, mletý30g
Olej rostlinnýZelenina:
100g
Paprika zelená, čerstvá150g
Mrkev200g
Cibule žlutá50g
Olej rostlinnýDoplněk:
10g
Květy jedléPostup přípravy
Příprava nudlí (cca 2 hodiny):
Nudle vložíme na cca 2 hodiny do studené vody a poté odcedíme. Před tepelným zpracováním je vložíme do vroucí vody na cca 1 minutu a přecedíme.
Příprava masa (cca 25 minut):
Hovězí maso nakrájíme na nudličky cca 5 mm silné, vložíme do mísy, přidáme sojovou omáčku, cukr, drcený česnek, sezamový olej a necháme marinovat cca 15 minut. Poté do pánve dáme 2 lžíce oleje, 2 lžíce sezamového leje, 2 lžíce cukru, 4 lžíce sojové omáčky a lžíci sezamových semínek. Přidáme pepř a přivedeme k varu. Jakmile začne vše bublat vložíme nudle, poté maso, zeleninu a vše zlehka promícháme.
Příprava hub (cca 20 minut):
Houby shiitake nakrájíme na nudličky a osušíme. Následně přidáme 1 lžíci sojové omáčky, 1 lžičku cukru, 1 lžičku drceného česneku, 1 lžičku sezamového oleje a necháme marinovat cca 15 minut).
Příprava zeleniny (cca 10 minut):
Papriku, mrkev a cibule nakrájíme na pravidelné nudličky cca 3 mm silné. Následně je odděleně orestujeme na oleji.
Servírování:
Směs masa, hub a zeleniny smícháme s nudlemi a přeložíme do servírovací misky. Pokrm doplníme jedlými květy.