Penne s italskou slaninou a bazalkou

Doba přípravy20 minut
NáročnostLehká
Počet porcí3

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Omáčka:
200g
Olej olivový 
8g
Česnek čerstvý
8g
Chilli červené, čerstvé
400g
Pancetta Affumicata chlazená
600g
MC Rajčata krájená
15g
Sůl kamenná
30g
Bazalka čerstvá
Doplňky:
40g
MCH Parmigiano Reggiano 24 měs.
Těstoviny:
1200g
Penne Rigate

Postup přípravy

Příprava omáčky (cca 15 minut):
Česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Chilli papričky nakrájíme na jemné nudličky. Pancettu nakrájíme na nudličky asi 3 mm silné. Na olivovém oleji krátce zpěníme nudličky pancetty s česnekem a chilli papričkami. Následně přidáme nakrájená rajčata a krátce povaříme. Těsně před servírováním do připravené omáčky vložíme na nudličky nakrájené lístky čerstvé bazalky a dochutíme solí, dále již nevaříme.
Příprava těstovin (cca 10 minut):
Těstoviny vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme "na skus" dle návodu výrobce těstovin. Po uvaření těstoviny vyjmeme do gastronádob nebo na plechy a pokapeme olivovým olejem. NEPROPLACHUJEME !!!  Při servírování těstoviny průběžně dle potřeby regenerujeme a promícháme s připravenou omáčkou.
Servírování:
Ochucené penne servírujeme v teplém talíři posypané parmazánem.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je