Penne s italskou slaninou a bazalkou
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
Omáčka:
200g
Olej olivový 8g
Česnek čerstvý8g
Chilli červené, čerstvé400g
Pancetta Affumicata chlazená600g
MC Rajčata krájená15g
Sůl kamenná30g
Bazalka čerstváDoplňky:
40g
MCH Parmigiano Reggiano 24 měs.Těstoviny:
1200g
Penne RigatePostup přípravy
Příprava omáčky (cca 15 minut):
Česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Chilli papričky nakrájíme na jemné nudličky. Pancettu nakrájíme na nudličky asi 3 mm silné. Na olivovém oleji krátce zpěníme nudličky pancetty s česnekem a chilli papričkami. Následně přidáme nakrájená rajčata a krátce povaříme. Těsně před servírováním do připravené omáčky vložíme na nudličky nakrájené lístky čerstvé bazalky a dochutíme solí, dále již nevaříme.
Příprava těstovin (cca 10 minut):
Těstoviny vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme "na skus" dle návodu výrobce těstovin. Po uvaření těstoviny vyjmeme do gastronádob nebo na plechy a pokapeme olivovým olejem. NEPROPLACHUJEME !!! Při servírování těstoviny průběžně dle potřeby regenerujeme a promícháme s připravenou omáčkou.
Servírování:
Ochucené penne servírujeme v teplém talíři posypané parmazánem.