Bramborové halušky s uzeným masem a kysaným zelím

Doba přípravy160 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1 800g
Halušky polotovar chlazený
150g
Sádlo vepřové, škvařené
Maso:
1 500g
Uzená krkovice
120g
Cibule žlutá
0,5g
Kmín celý
100g
Sádlo vepřové, škvařené
1g
Hořčičné semínko
50g
Cukr krupice<br>

Postup přípravy

Příprava bramborových strapaček (cca 30 minut):
Chlazené strapačky dáme do děrovaných gastronádob a regenerujeme je v konvektomatu na páře při 80 °C asi  10 minut, poté je osolíme a lehce omastíme částí sádla.
Příprava zelí (cca 15 minut):
Kysané zelí dle chuti lehce propláchneme a v případě potřeby pokrájíme. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu na sádle lehce orestujeme cibuli dosklovata, vložíme zelí, trochu podlijeme vodou a krátce podusíme spolu s cukrem, solí, kmínem a hořčičným semínkem. Dusíme "na skus". Hotové zelí udržujeme teplé a následně servírujeme.
Příprava masa (cca 120 minut):
Uzené maso vložíme do horké vody společně s cibulí a kořením. Vaříme doměkka.
Servírování:
Na nahřátý talíř nasypeme promaštěné strapačky, na ně položíme uvařené zelí, ozdobíme plátky opečené slaniny a doplníme vařeným vejcem překrojeným napůl.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je