Bramborové halušky s uzeným masem a kysaným zelím

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1 800g
Halušky polotovar chlazený150g
Sádlo vepřové, škvařenéMaso:
1 500g
Uzená krkovice120g
Cibule žlutá0,5g
Kmín celý100g
Sádlo vepřové, škvařené1g
Hořčičné semínko50g
Cukr krupice<br>Postup přípravy
Příprava bramborových strapaček (cca 30 minut):
Chlazené strapačky dáme do děrovaných gastronádob a regenerujeme je v konvektomatu na páře při 80 °C asi 10 minut, poté je osolíme a lehce omastíme částí sádla.
Příprava zelí (cca 15 minut):
Kysané zelí dle chuti lehce propláchneme a v případě potřeby pokrájíme. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu na sádle lehce orestujeme cibuli dosklovata, vložíme zelí, trochu podlijeme vodou a krátce podusíme spolu s cukrem, solí, kmínem a hořčičným semínkem. Dusíme "na skus". Hotové zelí udržujeme teplé a následně servírujeme.
Příprava masa (cca 120 minut):
Uzené maso vložíme do horké vody společně s cibulí a kořením. Vaříme doměkka.
Servírování:
Na nahřátý talíř nasypeme promaštěné strapačky, na ně položíme uvařené zelí, ozdobíme plátky opečené slaniny a doplníme vařeným vejcem překrojeným napůl.