Bramborové placky s hlívou ústřičnou a brynzou

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
17000g
Metro Chef Brambory varný typ B550g
Mouka hladká100g
Vejce15g
Sůl kamennáDoplňky:
400g
Hlíva ústřičná, baby300g
Špek bez kůže100g
Cibule žlutá80g
Brynza30g
Petržel listová, čerstvá50g
Cěsnek čerstvýPostup přípravy
Příprava těsta a pečení (cca 40 minut):
Den předem uvařené a oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle na pracovní desku. Přidáme hladkou mouku, vejce, sůl a promícháme. Vznikne nám hladké těsto, které rozdělíme na díly a ty válečkem rozválíme na placku cca 5mm vysokou. Během vyvalování těsto podsypáváme, aby se nám nepřilepilo na pracovní desku. Vykrajovátkem vypícháme kulaté placky, které opékáme na suché pánvi dozlatova.
Příprava doplňků (cca 10 minut):
Uzený špek si nakrájíme na plátky a opečeme je nasucho na pánvi. K plátkům slaniny přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a orestujeme ji. Poté vložíme do pánve na kostičky nakrájený česnek a necháme ho zpěnit. Nakonec v pánvi orestujeme natrhanou hlívu ústřičnou. Vše ochutíme solí a servírujeme.
Servírování:
Na teplý talíř naaranžujeme opečené placky, k nim přiložíme orestovanou cibuli a po celé ploše talíře střídavě přeložíme kousky hlívy, kousky brynzy a plátky špeku. Brynzu prohřejeme pod grilem. Pokrm doplníme snítkami listové petržele.