Bramborové placky s hlívou ústřičnou a brynzou

Doba přípravy55 min
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
17000g
Metro Chef Brambory varný typ B
550g
Mouka hladká
100g
Vejce
15g
Sůl kamenná
Doplňky:
400g
Hlíva ústřičná, baby
300g
Špek bez kůže
100g
Cibule žlutá
80g
Brynza
30g
Petržel listová, čerstvá
50g
Cěsnek čerstvý

Postup přípravy

Příprava těsta a pečení (cca 40 minut):
Den předem uvařené a oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle na pracovní desku. Přidáme hladkou mouku, vejce, sůl a promícháme. Vznikne nám hladké těsto, které rozdělíme na díly a ty válečkem rozválíme na placku cca 5mm vysokou. Během vyvalování těsto podsypáváme, aby se nám nepřilepilo na pracovní desku. Vykrajovátkem vypícháme kulaté placky, které opékáme na suché pánvi dozlatova.
Příprava doplňků (cca 10 minut):
Uzený špek si nakrájíme na plátky a opečeme je nasucho na pánvi. K plátkům slaniny přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a orestujeme ji. Poté vložíme do pánve na kostičky nakrájený česnek a necháme ho zpěnit. Nakonec v pánvi orestujeme natrhanou hlívu ústřičnou. Vše ochutíme solí a servírujeme. 
Servírování:
Na teplý talíř naaranžujeme opečené placky, k nim přiložíme orestovanou cibuli a po celé ploše talíře střídavě přeložíme kousky hlívy, kousky brynzy a plátky špeku. Brynzu prohřejeme pod grilem. Pokrm doplníme snítkami listové petržele.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je