Glazovaná pražská šunka

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
2kg
pražská šunka od kosti120g
tmavého třtinového cukru50ml
koňak2
svazky jarní cibulky2
lžíce olejePostup přípravy
1. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 150 °C na horní i spodní pečení. Kůži šunky lehce nařízněte. Řezy veďte asi 1 cm od sebe a vytvořte jednoduchou mřížku. Pozor: neřízněte až do masa.
2. Smíchejte koňak s hnědým cukrem a 3/4 této směsi šunku potřete.
3. Maso vložte do pekáče a lehce podlijte vodou. Nechte péci asi 1 hodinu. Šunku pak potřete zbývající směsí koňaku a cukru a pečte dalších 30 minut (posledních 10 minut zapněte gril). Po celou dobu pečení podle potřeby podlévejte vodou.
4. Jarní cibulku nakrájejte na větší kousky a zlehka orestujte na oleji. Šunku servírujte nakrájenou na plátky, obloženou jarní cibulkou na velké míse.
2. Smíchejte koňak s hnědým cukrem a 3/4 této směsi šunku potřete.
3. Maso vložte do pekáče a lehce podlijte vodou. Nechte péci asi 1 hodinu. Šunku pak potřete zbývající směsí koňaku a cukru a pečte dalších 30 minut (posledních 10 minut zapněte gril). Po celou dobu pečení podle potřeby podlévejte vodou.
4. Jarní cibulku nakrájejte na větší kousky a zlehka orestujte na oleji. Šunku servírujte nakrájenou na plátky, obloženou jarní cibulkou na velké míse.