Glazovaná pražská šunka

Glazovaná pražská šunka
Doba přípravy-
NáročnostLehká
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
2kg
pražská šunka od kosti
120g
tmavého třtinového cukru
50ml
koňak
2
svazky jarní cibulky
2
lžíce oleje

Postup přípravy

1. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 150 °C na horní i spodní pečení. Kůži šunky lehce nařízněte. Řezy veďte asi 1 cm od sebe a vytvořte jednoduchou mřížku. Pozor: neřízněte až do masa.
2. Smíchejte koňak s hnědým cukrem a 3/4 této směsi šunku potřete.
3. Maso vložte do pekáče a lehce podlijte vodou. Nechte péci asi 1 hodinu. Šunku pak potřete zbývající směsí koňaku a cukru a pečte dalších 30 minut (posledních 10 minut zapněte gril). Po celou dobu pečení podle potřeby podlévejte vodou.
4. Jarní cibulku nakrájejte na větší kousky a zlehka orestujte na oleji. Šunku servírujte nakrájenou na plátky, obloženou jarní cibulkou na velké míse.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je